Teknovation Logo
robot

 
  • AR medvirker til at skabe realitetstro rammer om træningen af vedligeholds- og overhalingsinstruktioner såvel som fejlfinding, så det afspejler arbejdsforholdene i maskinrummet ombord på et skib.

17. oktober 2018, kl. 07:46 

Skibsmotordokumentation og AR

26. november inviterer IDA Mechanical til møde om skibsmotordokumentation og brugen af Augmented Reality, AR, hos MAN Energy Solutions. Mødet holdes i Ingeniørhuset i København.


Øget energioptimering og skærpede miljøkrav i den maritime verden betyder, at nutidens skibsmotorer i stigende grad bliver mere teknisk komplekse.

Et af kravene til nutidens maskinmestre vil uvilkårligt være evnen til hurtigt at kunne sætte sig ind i ny og kompleks teknologi samt hurtigt at kunne foretage fejlfinding og vedligeholdelse på egen hånd kun støttet af tilgængelig dokumentation.

Det er vigtigt, at motordokumentationen, der omfatter vedligeholds- og overhalingsinstruktioner samt fejlfinding afspejler arbejdsforholdene, for eksempel ombord på et skib, hvor arbejdsformen er selvstændig og tiden i havn kort. MAN Energy Solutions´ motordokumentation skal derfor være hurtigt tilgængelig, forståelig på mange sprog og samtidig give maskinmesteren adgang til opdateret ekspertviden og mulighed for online adgang til support.

Motordokumentationen udvikles ved at kombinere forskellige teknologier, nemlig Augmented og Virtual Reality, video, tegneserie, 360 graders-film og konventionelle papirmanualer, så den matches bedst til den specifikke opgave. Udviklingen af motordokumentationen er nået så langt, at den har været testet ombord og vil være at finde som standard på MAN Energy Solutions seneste MAN B&W ME-LGIP-motorer.

At maskinmesteren har alle informationer til rådighed i synsfeltet via et HoloLens headset betyder på sigt, at vedligehold kan udføres mere effektivt og sikkert. Maskinmesteren vælger via headsettet de forskellige trin i vedligeholdet, sikkerhedsinstruktioner, værktøj, forberedelse, og så videre.

Til arrangementet hos IDA Mechanical vil der være mulighed for at se og prøve den sidste udvikling inden for motordokumentation hos MAN Energy Solutions.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik