Teknovation Logo
robot

 
  • Projektledere med indsigt i teknologi, IT og naturvidenskab, som eksempelvis ingeniører, står man med en stærk forhandlingssituation, påpeger Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen, IDA.

15. oktober 2018, kl. 10:54 

Lønpakke holder på projektledere

En bedre samlet lønpakke. Det er i den retning, arbejdsgiverne først og fremmest bør kigge, hvis de ikke vil miste deres projektledere, viser aktuel IDA-undersøgelse.


Hvis man har projektledere med teknisk eller naturvidenskabelig indsigt blandt sine medarbejdere, så bør man læse med i IDA´s seneste undersøgelsesresultater.

IDA har spurgt 1.035 projektledere, hvad deres arbejdsgiver skal gøre for at fastholde dem. Og svaret er ganske klart. Det er den samlede lønpakke, der skal have et løft.

For godt hver anden projektleder peger på ”højere løn”, 39 procent ønsker ”mere indflydelse”, mens ”betalt efteruddannelse” og ”bonus for en ekstra arbejdsindsats” kommer ind på de næste pladser med henholdsvis 38 og 30 procent. Med andre ord udgør en forbedring af den samlede lønpakke og belønning for den ekstra indsats tre ud af de fire væsentligste håndtag, som arbejdsgiveren kan skrue på for at fastholde projektlederne.

”Det er meget konkrete forbedringer af deres vilkår, flertallet af projektlederne ønsker sig. De vil have en bedre lønpakke, og det forstår man godt, for jobbet som projektleder kan sagtens være øretævernes holdeplads. Ofte sidder man i et krydspres med ansvaret for at projekt lykkes, men uden at have ansvar og indflydelse på alle dele af treenigheden økonomi, deadline og medarbejderressourcer. Det kan være konfliktfyldt farvand at bevæge sig ud i, og det er også her, at ønsket om øget indflydelse kommer ind i billedet. I den perfekte verden ville en projektleder have afgørende indflydelse på alle tre dele af et projekt,” siger Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen, IDA.

Samme undersøgelse viser, at projektledere med en baggrund som ingeniør, scient eller it-specialist er særdeles eftertragtede på arbejdsmarkedet. Igennem de seneste to år er 57 procent blevet headhuntet eller forsøgt headhuntet til en anden virksomhed.

”Manglen på vidensarbejdere med indsigt i teknologi, IT og naturvidenskab, som vi oplever i disse år, smitter naturligvis også af på projektlederne. Er man for eksempel ingeniør og mestrer tilmed projektledelsesdisciplinen, så sidder man med rigtigt gode kort på hånden,” siger Juliane Marie Neiiendam.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik