Teknovation Logo
robot

 
  • ”DTU er stolte over, at vi med gennemførelsen af udbuddet allerede nu kan levere på Folketingets beslutning fra tidligere på året om at udvide de to testcentre i henholdsvis Østerild og Høvsøre, så test og udvikling af den nyeste teknologi på området fortsat sker i Danmark til gavn for industrien og det danske samfund,” siger rektor Anders Bjarklev, DTU.

9. oktober 2018, kl. 12:08 

Op til 330 meter vindmøller i Østerild

Virksomheder fra hele verden er kommet med bud på, hvordan de vil udnytte testcentrene for vindmøller i Østerild og Høvsøre, hvor der er tilladelse til at opstille henholdsvis op til 330 og 200 meter vindmøller. Nu er vinderne fundet, annoncerer DTU.


DTU driver de nationale testcentre for store vindmøller i Østerild og Høvsøre, og universitetet har netop afsluttet udbudsrunden af nye testpladser, der er resultatet af Folketingets beslutning om flere testfaciliteter i Danmark.

De to nye teststande på Østerild går til Siemens Gamesa Renewable Energy og Envision Energy, og de to nye pladser i Høvsøre er gået til GE Renewable Energy og Siemens Gamesa Renewable Energy. Vestas har vundet udbuddet af den eksisterende stand i Høvsøre.

Der er givet tilladelse til at opstille møller på op til 330 meter i Østerild og 200 meter i Høvsøre, og DTU modtog i alt 11 bud.

”Alle bud var særdeles kvalificerede og indeholdte relevante og spændende, teknologiske bud på forsknings- og testaktiviteter på centrene, og vi beklager, at vi ikke har kunnet imødekomme alle de kvalificerede ansøgere. Det lover godt for fremtiden og kan være med til at sikre, at Danmark fortsat vil være i fronten på globalt plan, når vi taler om forskning og udvikling af vindteknologien,” udtaler Viceinstitutdirektør på DTU Vindenergi, Peter Hjuler Jensen.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov ser også positivt på udvidelsen:

”Jeg er glad for, at det allerede nu står klart, hvilke firmaer der får tildelt de nye pladser, så den konkrete planlægning kan gå i gang. Det er alle partier i Folketinget, der står bag muligheden for at udvide de to testcentre med flere og større testmøller, så vi kan holde fast i den vækst, vindmøllebranchen skaber i Danmark samtidig med, at vi styrker omstillingen til grøn energi.”


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik