Teknovation Logo
robot

 
  • SensePRO-sensoren giver et 360 graders synsfelt for processtyring og kvalitetssikring af eksempelvis svejsning og limning med robot, fremhæver Fraunhofer-forskerne.

9. oktober 2018, kl. 15:09 

360 graders lasersensor til industrirobotter

Fraunhofer Research Institution for Additive Manufacturing Technologies IAPT har udviklet den kompakte lasersensor SensPRO, der, ifølge de tyske forskere, for første gang gør det muligt for en industrirobot at få et skyggefrit 360 grades synsfelt for optimal positionering.


Med den kompakte lasersensor SensPRO, som forskere fra det tyske Fraunhofer Research Institution for Additive Manufacturing Technologies, IAPT, har udviklet og netop patenteret, får industrirobotter nu nye muligheder for at bevæge sig i produktionsmiljøer, fremhæves det.

Det kompakte sensorsystem, der måler 150 millimeter i diameter, er udstyret med specielt udviklede billedbehandlingsalgoritmer, der, påpeges det, resulterer et skyggefrit allround synsfelt og genererer et 360 graders målefelt for fuldstændig fleksibilitet med hensyn til målretningen.

Uanset, hvor robotten bevæger sig, er der således mindst én laser, der altid er optimalt placeret, hvilket giver præcise positionsoplysninger til styringen.

Denne fremgangsmåde løser også et andet problem i form af skygge for laserlyset ved emner med komplekse former, og der kræves ingen yderligere programmering for at integrere det nye sensorsystem i eksisterende robotsystemer.

Alt i alt forenkler teknikken processtyringen og kvalitetssikringen betydeligt med kun én sensor, og er således oplagt til eksempelvis lime- og svejseprocesser med robotter, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik