Teknovation Logo
robot

 
  • Lokchain-princippet: Automatisk udvidende pins (blå) holder Lokchain fast i styrekanalen. Når kædeleddet bøjes i en radius, trækkes pins automatisk sammen (grøn) og frigør kæden. Grundet fleksibiliteten kan energikæden benyttes i eksempelvis roterende C-arme på røntgenmaskiner. (Kilde: Igus GmbH)

Teknovation nr. 13/2018

Sikkert styret i enhver retning

Igus har udviklet et energikæde-koncept med dynamiske pins i form af Lokchain-e-kæden med udvidende og sammentrækkende pins.


Målet med Lokchain energiforsyningssystem fra tyske Igus GmbH er en automatisk øgning af driftsikkerheden. Det rummer et potentiale for genopdagelse af effekt, data og medieforsyning i mange dynamiske anvendelser. Automatisk udvidende pins holder e-kæden sikkert i styringen, og tillader flere løsninger til vertikale, hængende eller cirkulære bevægelsesanvendelser.

Selv lange bevægelsesveje ved bevægende nedre løb er mulig ved fastgørelse af Lokchain i øvre løbs kanal. Systemet kan også benyttes i vertikale cirkulære anvendelser. Lokchain anbefales eksempelvis til brug i kompakte områder ved roterende C-arm på røntgenscannere. Fleksibiliteten af denne e-kæde giver brugeren en mulighed for at udvikle helt nye koncepter for maskindesign, fremhæver Igus.

Grundprincippet for Lokchain er enkelt: Pins er integreret i sideled og holder energikæden fast i styrekanal. Når kædeleddet er bøjet i en radius, trækkes pins automatisk sammen og frigør kæden fra styret. Når kædeleddet forlader radius og engagerer kanalen, udtrækkes pin og styres automatisk tilbage i kanalen. Deteliminerer behovet for mere kostbare kanalsystemer. 

Grundet den specielle konstruktion af Lokchain er der næsten ingen nedbrydning og slitage, så levetiden for e-kæden er øget. Prototypen beviste sin styrke gennem en udholdenhedstest der blev udført på det 2.750 kvadratmeter store Igus-testlaboratorium i Köln.

En anden fordel ved e-kædesystemet er mobiliteten af kædeleddene. Dette sikrer at energikæden fungerer sikkert og lydløst, selv ved små bøjeradier og over store bevægelsesafstande.

E-kæden er aktuelt i prototypefasen, der giver kunderne mulighed for at hjælpe med til at forme de påkrævede størrelser og designs. Individuelle anmodninger er altid velkomne og vil blive implementeret hurtigt - fra prototyper og små batches og op til volumenproduktion, oplyser Igus.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik