Teknovation Logo
robot

 
  • Iglidur J UV er udviklet til brug i udendørs smørefrie løsninger inden for blandt andet solarteknologi.

24. september 2018, kl. 07:16 

Til udendørs brug

Igus har videreudviklet på Iglidur J og lancerer nu Iglidur J UV, der adskiller sig ved højere UV-modstand og fordele ved lave friktions- og slitagekoefficienter samt fugtmodstand.


Udendørs-applikationer skal fungerer år efter år, under ofte ekstreme forhold. Det kræver maskinkomponenter, der tilbyder lang levetid og forlængede standtider.
Herudover skal glidelejer der anvendes i for eksempel solartårne, trugsolfangeranlæg eller til montering af roterende akser til paneljustering have de lavest mulige omkostninger. Til disse applikationsscenarier, har Igus GmbH nu en videreudvikling af Iglidur J: Iglidur J UV.

Det UV-stabiliserede materiale anbefales til brug i fortløbende direkte sollys. Som alle Igus-glidelejer er Iglidur J UV-løsninger også smørefri og herved vedligeholdsfri samt ufølsomme for støv og snavs. Herudover er de langsigtede mekaniske egenskaber i Iglidur J UV blevet forbedret. Det giver kunden det ideelle materiale til ekstremt blødt løbende, smørefri og langtidsholdbare solarsystemer, fremhæver den tyske producent. 

De lave friktionskoefficienter under tør drift og den lave Stick-/Slip-effekt er vigtige ved lave hastigheder, der er almindelige i styresystemer i solarindustrien. Høje hastigheder på over 1 meter pr. sekund er også muligt. I begge tilfælde er statisk friktion lav.

Fra start er materialet tilgængeligt med og uden flange op til en akseldiameter på 20 millimeter. Lejer fremstillet af Iglidur J UV kan leveres på bestilling i alle tidligere standarddimensioner i Iglidur J samt som individuelt designede specialgeometrier. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik