Teknovation Logo
robot

 
  • "At møde verden med undren handler om at tage fat i den forunderlige eksistentielle og værensmæssige dimension i livet og i arbejdslivet i stedet for primært at gå rationelt og problemorienteret til værks. Egentlig handler den filosofiske undren og undringsbaserede samtale om at komme i et fornyet og genfortryllet forhold til verden og den hverdag, vi lever i. Det skaber motivation, glæde og en forstærket forundringskraft. Og det fremmer også en slags ”humanistisk og eksistentiel modstandskraft” mod en for effektiv, automatiseret og instrumentel arbejdskultur," siger Finn Thorbjørn Hansen.

13. september 2018, kl. 17:12 

Anderledes innovation giver mere meningsfyldt arbejdsliv

En ændret tilgang til innovation giver et mere meningsfyldt arbejdsliv, konstaterer forskere fra Aalborg Universitet, AAU,


I et aktuelt forskningsprojekt med forskere fra AAU har ledere og medarbejdere i Vejle Kommune arbejdet med en undrings- og meningsdreven tilgang til innovation og organisationsudvikling.

Projektet handlede primært om eksistentielle spørgsmål, og det har vist sig at give gode resultater, fremhæver AAU.

Professor ved Aalborg Universitet Finn Thorbjørn Hansen, fra Institut for Kommunikation & Psykologi, har som leder for forskningsprojektet ”Undringsdreven innovation i Vejle Kommune” de seneste tre år vendt op og ned på den traditionelle teknologi- og brugerdrevne tilgang til innovation og organisationsudvikling. 

I stedet har han introduceret en gruppe ledere, mellemledere og medarbejdere i Vejle Kommune for en undrings- og meningsdreven tilgang til at udvikle medarbejdere og organisationer.

Og det har givet gode resultater. Tilbagemeldinger fra deltagerne viser, at de har fået et mere meningsfyldt arbejdsliv og oplever, at de har fået flyttet horisonten for deres arbejde, fremhæves det.

"Det handler ikke om terapi eller om at finde endelige svar på, hvilke værdier man har, men om at åbne sig for verden og det andet menneske som et levende mysterium og høre, hvad livsøjeblikkene kalder os til," siger Finn Thorbjørn Hansen,

Han er også aktuel med en ny bog om den undrings- og meningsdrevne tilgang med titlen: "At møde verden med undren: Dannelse, innovation og organisationsudvikling i et værensfilosofisk perspektiv". 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik