Teknovation Logo
robot

 
  • Kawasaki-produktchef Kim Rimer Andersen med et af de seneste skud på stammen i produktporteføljen, der er hurtigere og har fået en længere rækkevidde, til trods for at de kun vejer 35 kilogram. Dertil kommer en øget payload fra 5 til 7 kilogram.

15. august 2018, kl. 07:01 

Opgraderet Kawasaki R-serie

Kawasakis R-serie inden for industrielle robotter har fået en opgradering, og interesserede kan møde en af de seneste modeller den 11. til 13. september i Brøndby.


Kawasakis opgraderede R-serie er nu tilgængelige på det skandinaviske marked, og kan opleves på den kommende Automatik 2018-messe, hvor Kawasaki Robotics Scandinavia er på plads i Brøndby.

Kawasaki-produktchef Kim Rimer Andersen har høje forventninger til de seneste skud på stammen i produktporteføljen:

”Det, der gør de nye modeller unikke, er først og fremmest, at de kører ekstremt hurtigt og har fået en længere rækkevidde, til trods for at de kun vejer 35 kg. Dertil kommer en øget payload fra 5 til 7 kilogram, hvilket er en stor procentmæssig forskel.”

De to nye robotter har i forhold til deres yngre søskende fået en større arbejdsradius, så de kan bevæge armen i flere positioner og med en længere rækkevidde. Dermed kan de anvendes til en bredere vifte af arbejdsopgaver og til flere forskellige applikationer. Herudover er de opgraderede R-serie-modeller også volumenmæssigt svundet ind, så de nu fremstår i en slankere og mere kompakt udgave end tidligere og altså kan installeres på mindre plads.

Og så er robotterne altså blevet endnu hurtigere – så hurtige, at Kawasakis RS007N og RS007L er verdens hurtigste industrirobotter i mellemvægtsklassen.

”Armens bevægelser foregår hurtigere og mere smidigt, og med det rette værktøj kan de programmeres til at løse flere forskelligartede opgaver og implementeres i flere forskellige applikationer,” fortæller Kim Rimer Andersen, og uddyber:

”Det kan være opgaver som maskinbetjening og -håndtering, men også arbejde med mindre komponenter som monterings- og skruearbejde, fordi deres bevægelser er så finstemte.”

Også controlleren til de nye Kawasaki-robotter er skrumpet, og med en vægt på 8,3 kilogram betegner Kim Rimer Andersen den som verdens mindste og letteste controller til industrirobotter.

”Controlleren fylder så lidt, at den kan placeres på en lille hylde eller i et skab. Og så har den fået tilføjet Bluetooth-adgang,” fortæller produktchefen, som ser frem til at vise de seneste R-serie-robotter frem på Automatik-messen i Brøndby 11. til 13. september. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik