Teknovation Logo
robot

 
  • Kombineret med teknologiske trends som neurale netværk eller kunstig intelligens lancerer Igus nu næste generation af intelligente kabler og forudsigelig vedligehold. (Illustration: Igus GmbH)

6. august 2018, kl. 07:28 

Næste generation af intelligente kabler

Tyske Igus lancerer nu et CF-Q modul kombineret med Isense, der benytter de seneste potentialer i digitalisering og netværksdrift for nemmere og mere effektiv vedligeholdelse - og herved opnåede besparelser - fremhæver virksomheden.


Hjertet af ethvert intelligent kabel fra Igus består fremadrettet af en kompleks sensor kaldet CF.Q.

Med modulet, kan de elektriske egenskaber testes i ekstra måleledere og løbende sammenlignes med eksisterende referenceværdier for et givent Chainflex-kabel. Skader ved bøjning eller ekstreme belastninger kan registreres med sikkerhed. Herudover kan referenceværdier for kablerne defineres på forhånd. 

Hvis CF-Q modulet er installeret, informeres kunden ved at aktivere en normalt lukket kontakt ved ændringer i disse prædefinerede værdier for elektriske parametre. Den "ægte" intelligens ved kablet ligger dog i detaljerne. Kun kombinationen af referenceværdier og realtidsmåling tillader brugerne en præcis forudsigelighed af vedligehold af deres kabler - specielt i et dynamisk produktionsmiljø. Det er muligt takket være en Industrie 4.0-applikation kaldet Isense-online, som sammenligner registrerede realtidsværdier for kablet med de eksisterende referenceværdier i en database. Og hvis der registreres udsving, underrettes anlæggets operatør om behovet for vedligehold.

CF-Q-moduler er nu egnede for styreskabsmontering takket være top-hat-skinne-montering og tilbyder derfor yderligere fleksibilitet for ingeniører ved integration og håndtering. Desuden er modulerne egnede for datalogging takket være SD-kortplads. Der er også integreret en udlæsning af måleværdier på et serielt interface som standard.

For vedligeholdspersonale og produktionsledere bringer de intelligente kabler et skift i vedligehold og servicering gennem nøjagtig forudsigelighed. Takket være Industrie 4.0 og aktiv integration af Smart-teknologier er fremtidens vedligehold blevet forudsigelig og herved mere effektiv. Sensorer og Isense-online-applikation kan benyttes på tværs af industrier.

Med Beta-enheden IS.CF.Q.03.01.0, der er på lager til levering, kan kunderne således starte deres eget Beta-projekt og forberede deres produktionsprocesser endnu bedre til digitalisering og Smart Factories, fremhæver Igus. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik