Teknovation Logo
robot

 
  • 44 procent af virksomhederne i undersøgelsen anvender robotter. Hos virksomheder inden for kemisk industri og plastindustri har seks ud af ti virksomheder i dag robotter, og yderligere tre ud af ti virksomheder er på vej, lyder det fra Plastindustrien.

31. juli 2018, kl. 07:02 

Flere robotter i plastindustrien

Implementeringen af robotter i danske industrivirksomheder er mere udbredt hos plastvirksomheder end i andre industrier, fremhæver brancheorganisationen Plastindustrien på baggrund af en nærmere analyse af Teknologisk Instituts nylige opgørelse på området.


Robotter er over de seneste år blevet et mere almindeligt værktøj i en stor del af danske virksomheder, viser aktuel undersøgelse fra Teknologisk Institut.

Samtidig peger brugen af robotter i plastproduktion på, at automationsteknologien er mere udbredt her end i andre industrier fremhæves det, ifølge Plastindustrien.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Andelen af fremstillingsvirksomheder, der anvender robotter, er steget med 50 procent siden 2015, og 44 procent af virksomhederne med mere end 10 ansatte får nu hjælp fra robotter.

Tallet er dog endnu højere i branchen ‘Kemisk industri og plastindustri’, hvor hele 59 procent har robotter i produktionen, hvilket er det højeste niveau sammenlignet med de øvrige brancher i analysen såsom ‘Jern- og metalindustri’ og ‘Træ-, pap og grafisk industri’.

Derudover peger analysen også på, at der i gennemsnit er ni robotter hos de plastvirksomheder, der allerede har taget robotterne til sig. Den udvikling er kun lige overgået af et gennemsnit på 10 robotter i føde-, drikke- og tobaksvirksomheder, konstaterer brancheorganisationen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik