Teknovation Logo
robot

 
  • Ønsket med AutomationsBoost-programmet har været at skabe mindst ni nye generiske løsninger til automatisering og dermed bidrage til effektskabelse af 80 nye job, 200 millioner kroner i meromsætning samt 80 millioner kroner i mereksport. Virksomheden Robot Nordic er blandt andet med i et projektet, der har udviklet en selvprogrammerende palleteringsrobotter (billedet).

28. juni 2018, kl. 13:08 

AutomationsBoost-projekter tæt på mål

Virksomhederne Automation Lab, Robot Nordic, Tentoma og Pehama deltager i en række projekter i det syddanske innovationsprogram AutomationsBoost, og de er ved at være i mål nu, konstaterer innovationsnetværkt Robocluster.


Innovationsprogrammet AutomationsBoost løber i perioden fra 2016 til 2019, og er støttet af Den Europæiske Regionalfond og Syddansk Vækstforum.

Programmet har som mål at styrke innovationen i små og mellemstore virksomheder via igangsættelse af en række innovationssamarbejder mellem små og mellemstore virksomheder med et automatiseringsbehov, leverandører af automatiseringsløsninger i Region Syddanmark og vidensinstitutioner.

Innovationsnetværket Robocluster gør nu status over en række fremgangsrige projekter i innovaitonsprogrammet:

I projektet Automation Lab: Industri 4.0 - data is King - har et dambrug i Mexico i dag noget til fælles med et fynsk biogasanlæg. Begge virksomheder kan optimere deres produktion med et automationsanlæg, som er designet og udviklet af Automation Lab fra Svendborg. Det handler om at logge, analysere og visualisere data og få det fulde billede af, hvordan produktionen kører i realtid, fremhæves det.

Virksomheden Robot Nordic er med i et projekt, der ser på selvprogrammerende palleteringsrobotter. Når virksomhedens direktør, Michael Hye Nielsen, præsenterer produktionsvirksomheder for firmaets palleteringsrobot, har han altid en lille bordmodel med i tasken. Det med størrelsen gør nemlig en forskel. Udover at være selvprogrammerende og ultralet at betjene, kræver palleteringsløsningen meget lidt plads og en lav indbygningshøjde.

”Vores erfaring viser, at palleteringssystemet er betalt hjem på mellem et til halvandet år. Den koster altså ikke mere end en mand om året. Vi er en attraktiv løsning for virksomheder, der fokuserer på både arbejdsmiljø, lønom- kostninger og konkurrenceevne”, siger Michael Hye Nielsen.

Et tredje projekt, der fremhæves af Robocluster, er med virksomheden Tentoma, der har udviklet en fuldautomatisk pakkemaskine, RoRoStretchPack, der indpakker store industriprodukter horisontalt med 100 procent tætsiddende forsegling. Teknologien har været kendt siden 1989, men RoRoStretchPack med fleksibel horisontal indpakning er en global firstmover med en grøn profil.

Endelig er Als-firmaet Pehama med i et projekt, der fokuserer på lave styktal og høj varians, og derfor kræver sin robot. Den skal have evnen til at genkende, plukke og pakke, samle og montere flere forskellige varer, og det er en teknologisk udfordrende disciplin for en robot. I projektet er det lykkedes at rykke grænserne mellem manuel og automatiseret produktion med en FlexMontage-robotcelle, der let kan omstilles til skiftende opgaver i en produktion, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik