Teknovation Logo
robot

 
  • Flex Celler skaber et fleksibelt produktionsapparat, med hurtig omstillingstid, ajourført software og tilpasset lige præcis virksomhedens behov, muliggør det at en betydelig større del af dansk fremstillingsindustrier kan stige ombord på Industrie 4.0.-toget, siger Technicon-CEO Casper Hansen.

28. juni 2018, kl. 07:01 

Technicon leverer Flex Celler til SDU

Der er god grund til at kippe med flaget over for SDU´s Industrie 4.0-fokus – den såkaldte I4.0-indsats. Den er funderet på en massiv indsats vedrøremde højteknologisk produktionsteknologi. Senest gælder det investeringen i 8 Flex Celler fra Technicon.


Siden etableringen af Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet ved Syddansk Universitet, SDU, tilbage i 1997 har universitetet befundet sig i toppen af det internationale felt, når det gælder anvendt forskning inden for robotteknologi, kunstig intelligens og Big Data.

Således er SDU blandt de danske robotforsknings-pionerer, og universitetets høje ambitioner og mange aktiviteter har i årevis haft en positiv effekt på det omkringliggende erhvervsliv. Senest også med initiativet I4.0-indsats.

Det handler om at accelerere udbredelsen af Industrie 4.0. til etablerede produktionsvirksomheder. Til dét formål har SDU for nyligt afsat en større bevilling.

Midlerne skal blandt andet gå til en yderligere styrkelse af forskeres, studerendes og virksomheders indsigt i og anvendelse af fremtidens fleksible produktion. En del af finansieringen anvendes til indkøb af foreløbigt otte af den danske robotvirksomhed Technicons Flex Celler.

Flex Celle er et skalérbart modulbord. Den enkelte Flex Celle bygger på åben State-of-the-Art-kommunikationsstandarder, og giver brugeren adgang til de seneste industrirobotapplikationer. Flex Celle rummer plads til en eller flere kollaborative robotter og procesværktøjer - uanset robotfabrikat.

"Flex Celle gør det muligt, nemt og enkelt at skabe en kvalitetsløsning, så langt flere virksomheder hurtigt kan styrke sin konkurrencekraft ved at komme i gang med fleksibel automation. Via de seneste applikationer er man hurtigt oppe at køre," siger CEO Casper Hansen, Technicon.

Programleder Martin Heide Jørgensen, ser store perspektiver i det nye samarbejde mellem SDU I4.0-lab og Technicon:

"Technicons Flex Celle er en nytænkende måde at sikre hurtig omstilling og fleksibel skalering. Det er vejen til realiseringen af pop-up-fabrikker, og vi er overbevist om at investeringen i Flex Celler skaber helt nye muligheder for studerende, virksomheder og samfundet. Det giver et helt nyt afsæt for at geare op produktionsteknologisk," siger Martin Heide Jørgensen.

Det er målsætningen, at Flex Cellerne for alvor kommer i brug til oktober.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik