Teknovation Logo
robot

 
  • Det er blevet muligt at lette dagligdagen for Simatic Automation Tool-brugere i TIA-portalen.

Teknovation nr. 8/2018

Lettere hverdag med TIA-portalen

Simatic Automation Tool fra Siemens er en hjælpesoftware, der benyttes både af serviceteknikere og programmører af Simatic-systemer. Med seneste version, er der flere funktioner, som kan være med til at lette brugerens hverdag.


Er man servicetekniker og ikke skal lave om i brugerprogrammet, altså kun har behov for enten at overføre brugerprogram til egen automationsplatform, eller for at se hændelser, der er registret i Diagnose-bufferen - så giver Automation Tool et hurtigt overblik over, hvilke devices, der sidder på PROFINET- netværket, gælder for S7-1200, S7- 1500, Sitop, HMI paneler, RFID samt MOBY Ident.

På nuværende tidspunkt understøttes dog ikke Safety CPU’er, hvilket gælder for hardware, opdateringer og brugerprogram, mens firmware-versionerne kan udlæses og ændres, hvis der er behov. Hvis PC´en er koblet op på internettet, kan man gå direkte ind på Customer Supports website og finde alle oplysninger om lige præcis den eksakte enhed. Er man programmør, kan man benytte Automation Tool til at ”up- eller downgrade” enheders firmware. Det gælder alle PROFINET devices og den seneste version 3 også for HMI, RFID samt Sitop Power Supply.

Der er to ting, der kræver benyttelse af licens (dog er installation af yderligere software ikke nødvendig). Hvis man vil ændre eller downloade til mere end én enhed, eller man ønsker at anvende API (Application Programming Interfaces), kræves licens.

Andre tilføjede muligheder i version 3.0 er blandt andet, at den nu understøtter også HMI, RFID, Sitop, Moby Ident, selvfølgelig S7-1200/ 1500 samt ET 200 med PROFINET, ligesom softwaren understøtter også T-CPU’er (dog endnu ikke F-CPU’er). Man får også mulighed for selv at sætte sine kommunikations-retry’s op, uploade, downloade og slette recepter, der er gemt på controllerens MMC-kort, lave back-up og gendanne brugerprogrammet på en CPU og HMI panel - uden brug af TIA-portalen - ligesom opdatering er mulig for S7-1200 samt S7-1500.

Er man registreret som bruger på Customer Supports website kan man downloade softwaren gratis, oplyser Siemens-produktspecialist Michael Nielsen.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik