Teknovation Logo
robot

 
  • Henning Forbech, ejer af 4TECH ApS, er blandt indlægsholderne henholdsvis den 28., 29. eller 30. maj i Kolding, Aalborg og slutteligt Værløse, når Maskinsikkerhed holder 25 års-jubilæumskonference.

17. maj 2018, kl. 14:33 

Jubilæumskonference hos Maskinsikkerhed

Kollaborative robotter er et af temaområderne, når Maskinsikkerhed fejrer 25 års-jubilæum med at præsentere en konference, tre steder i landet, hvor tilhørerne blandt andet kan høre Henning Forbech, ejer af 4TECH ApS, fortælle om automatiske værktøjsskift på UR-robotarme med mere.


Maskinsikkerhed ApS, der blev etableret i 1993, holder i slutningen af maj en jubilæumskonference, hvor de muligheder, som de kollaborative robotarme, som Universal Robots står bag,  er i fokus.

Et af flere eksempler på jubilæumskonferencen er Kelvin Tool fra 4Tech ApS, der på sikker og forsvarlig vis lader robotten selv skifte værktøj, helt automatisk.

Det øger robottens fleksibilitet idet brugeren nu selv kan tilføje nye værktøjer. En lille udfordring er, at brugeren skal vurdere og dokumentere, at robotten stadig er sikker med de nye værktøjer:

Maskinsikkerhed ApS bruger eksemplet ved jubilæumskonferencen, som holdes 28., 29. og 30. maj i henholdsvis Kolding, Aalborg og Værløse.

”Vi har hørt mange udtale sig om, hvor svært det er at lave en ny risikovurdering for en ændret løsning med kollaborative robotter. Men hvis basis-risikovurderingen er god, bør en ændret anvendelse kunne risikovurderes på et par timer hvis den valgte løsning er forsvarlig: Der er jo forskel på om en griber skiftes til en vakuum-løfter, eller man forsøger sig med en rundsav. Den sidste løsning kræver en del forudsætninger, før den er forsvarlig på en kollaborativ robot;" oplyser direktør Hans Morten Henriksen, Maskinsikkerhed.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik