Teknovation Logo
robot

 
  • De 3D-printede komponenter, fremstillet af tribo-SLS-pulver iglidur I3, øger sikkerheden i automobilinteriør, som det er blevet dokumenteret i brandtesten i overensstemmelse med FMVSS 302.(Kilde: Igus GmbH)

18. maj 2018, kl. 07:29 

Brandtestet tribo-SLS-pulver

Igus´ tribo-SLS-pulver overgår fire sikkerhedsstandarder med en faktor på fem, og 3D-printmaterialet Iglidur I3 har således bestået FMVSS 302-brandtesten for automobilinteriør.


Igus GmbH, Køln, meddeler, at firmaet har taget et afgørende skridt med 3D-printmaterialet Iglidur I3 til ideel brandbeskyttelse.

Det er ikke kun yderst slidbestandigt og dermed en allrounder til alle typer sliddele, men det har også bestået brandtesten i overensstemmelse med FMVSS 302. I testene var den målte varmeværdi fem gange lavere end den maksimalt tilladte grænse, fremhæver producenten. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Tribo-polymermaterialet til selektiv lasersintrering, iglidur I3 SLS-pulveret, bruges også som et robust materiale i bilinteriør og har nu bestået brandtesten i overensstemmelse med FMVSS 302.

Iglidur I3 skiller sig ud i den internationale testprocedure, der introduceres som den føderale sikkerhedsstandard for motorkøretøjer (FMVSS) 302 i USA. Heri beskrives kravene til brandmodstandsevne i materialer, der anvendes til passagerrummet i motorkøretøjer, såsom biler og lastbiler.

Det giver brugerne en ekstra fordel. Iglidur I3-komponenter opnår høj styrke grundet trykket i SLS-processen. Inden for lasersintrering er det nærmest ikke nødvendigt at bearbejde de færdige dele, og de kan anvendes direkte i så vel prototyper som serieproduktion.

I Igus' testlaboratorium er glidelejer af 3D-printmaterialer blevet sammenlignet med almindelige materialer til selektiv lasersintrering. I drejende, roterende og lineære bevægelser var delene mindst tre gange så slidbestandige som materialerne til sammenligning. Derudover er der ikke behov for at opbevare løsdele og værktøjer.

De printede dele fås faktisk med det samme. Det gælder også for dele, der ikke længere er tilgængelige på markedet, for eksempel til brug i en Trabant.

Selv om man ikke har sin egen 3D-printer, kan man godt bruge Iglidur I3 alligevel. I disse tilfælder tilbyder en 3D-printservice. Kunder får deres emner printet og leveret på kort tid. Til printservicen har Igus alene brug for Cad-modeller. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik