Teknovation Logo
robot

 
  • Produktfamilien Isense indeholder energikæder, kabler, lineær føringer og drejeringlejer forsynet med sensorer og overvågningsenheder, som konstant overvåger deres tilstand på egen hånd. (Kilde: Igus GmbH)

11. maj 2018, kl. 07:26 

Præventivt vedligehold

I forbindelse med Hannover Messe 2018 havde tyske Igus løsninger med firmaets Smart Plastics-tema i fokus. Forbedret anlægssikkerhed og sænkede vedligeholdsomkostninger er blandt fordelene.


Igus har siden 2016 udviklet en produktfamilie under overskriften "Isense", hvor diverse sensorer og overvågningsmoduler bringer intelligens til plastløsninger som eksempelvis energikæder, kabler, lineære føringer og drejeringlejer. De måler blandt andet sliddet under drift og adviserer brugeren, således reparation eller udskiftning kan planlægges i tide.

Gennem etablering af netværk ved hjælp af Igus' kommunikationsmodul Icom er onlinevisning af status og varsling, for eksempel via en PC, Tablet eller Smartphone muligt nøjagtig som en direkte integration i kundens infrastruktur. Disse forudsiger allerede utallige anvendelsers levetid, for eksempel i automobilindustrien. De udvikles løbende i tæt samarbejde med kunderne.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Senest har Igus opgraderet Isense-modulerne, så de indsamler data fra energikæde, kabel, lineærføring eller drejeringleje ved hjælp af sensorer, og er forsynet med et serielt interface og kan let integreres i en styretavle.

Ved hjælp af datalogføring kan værdier gemmes på et SD-kort. Data der måles af de forskellige Isense-systemer, overføres herefter trådløst til Icom-modulet, hvor de sammenfattes og behandles.

Kunden kan vælge mellem forskellige koncepter for integration i sin egen infrastruktur. På den måde kan Icom sende data fra sensorerne til en PC eller via computeren samt integrere data i eksisterende softwaremiljø og intranetløsning. Herudover er en forbindelse til Igus Data Center en mulighed. I så fald sker der en konstant sammenligning og fastlæggelse af vedligeholdelsesanbefalingerne via Machine Learning og AI-algoritmer, i forhold til erfaringerne fra mange eksisterende anvendelser.

"I kraft af de utallige testresultater, der sendes til online-levetidsberegnerne, er vi i stand til at forudsige præcis, hvor længe en e-kæde vil fungere sikkert i en bestemt anvendelse," tilføjer Richard Habering, leder af den nyetablerede forretningsenhed for Smart Plastics hos Igus.

"Isense-komponenterne giver kunden ekstra sikkerhed i form af konstant opdatering af levetiden. Det skyldes, at de indregner de aktuelle omgivende betingelser for den faktiske anvendelse. Vedligeholdelse og udskiftning finder kun sted, når det virkelig er vigtigt. Herved spares tid og vedligeholdelsesomkostninger," fastslår Richard Haberring.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik