Teknovation Logo
robot

 
  • "Jeg er glad for, at vi nu er så mange, der går sammen om at styrke Danmarks gennemslagskraft på det naturvidenskabelige og tekniske område," siger uddannelses- & forskningsminister Søren Pind.

24. april 2018, kl. 08:07 

Teknologipagten skydes i gang

Tirsdag bliver Teknologipagten officielt lanceret. Regeringen begiver sig ud på en fælles mission sammen med virksomheder, uddannelses- og forskningsinstitutioner for, at flere får tekniske og digitale kompetencer, så den enkelte borger bliver bedre rustet til en digital og teknologisk fremtid.


Danske virksomheder leder i disse år med lys og lygte efter medarbejdere med digitale og teknologiske kompetencer.

Ifølge en analyse fra Højbjerre, Brauer og Schultz var der i 2017 cirka 33.000 jobopslag fra private virksomheder, hvor der blev søgt efter medarbejdere med kompetencer inden for teknologi, IT, ingeniørkundskab, naturvidenskab og matematik, STEM. Det svarer til cirka hvert fjerde af alle opslåede job i den private sektor. Og det er i vækst.

Det er samtidig produktive job. En analyse fra Erhvervsministeriet viser, at produktiviteten blandt STEM-uddannede er relativ høj og der ser også ud til at være en positiv sammenhæng mellem virksomhedernes produktivitet, og andelen af STEM-uddannede blandt de ansatte.

Udfordringerne med at rekruttere personer med tekniske og digitale kompetencer skal løses, og derfor lancerer erhvervsminister Brian Mikkelsen sammen med uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, undervisningsminister Merete Riisager og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i dag Teknologipagten. Ved en event på Experimentarium tilslutter omkring 80 virksomheder og uddannelses- og forskningsinstitutioner sig Teknologipagten med projekter eller som ambassadører – blandt andre astronaut Andreas Mogensen. Teknologipagten skal understøtte, at alle børn, unge og voksne får en bedre forståelse for teknologi, IT og naturvidenskab.

Uddannelses- & forskningsminister Søren Pind er glad for, at der nu er så mange, der går sammen om at styrke Danmarks gennemslagskraft på det naturvidenskabelige og tekniske område:

"Vi skal tænde den naturvidenskabelig gnist hos vores unge, så de søger mod uddannelser inden for teknik og IT. Derfor er det glædeligt, at vi allerede nu har så mange spændende projekter - eksempelvis IT-camps for piger eller udvikling af virtuelle undervisningsteknologier," siger Søren Pind

Målet for Teknologipagten er, at der i 2020 vil være mere end 150.000 børn, unge og voksne og 250 virksomheder engageret i pagten, og at der om 10 år skal være uddannet 20 procent eller cirka 10.000 flere på de videregående uddannelser inden for STEM-området.

Teknologipagtens projekter, partnere mm. kan findes på Teknologipagtens hjemmeside, som også går i luften i dag, og kan ses ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik