Teknovation Logo
robot

 
  • GTS-Institutets aktiviteter i 2017 har ud over arbejdet med udviklingslaboratorier, i testcentre og med teknologisk rådgivningsvirksomhed været fokuseret på bl.a. udvikling af Danmarks første demonstrationscenter til udvikling af industriel 3D-print, cirkulær ressourceøkonomi, katalysematerialer, droner og robotter. Anvendelsen af robotter i erhvervslivet er eksempelvis for alvor begyndt at tage fart, lyder det fra TI. Foto: Teknologisk Institut.

20. april 2018, kl. 11:05 

Øget efterspørgsel på specialistviden

Teknologisk Institut, TI, øgede i 2017 koncernomsætningen, med 0,5 procent i forhold til 2016, til i alt 1.123,8 millioner kroner. Resultatet er et overskud på 42,3 millioner kroner, hvilket betegnes som tilfredsstillende og en konsekvens af stigende efterspørgsel på specialistviden.


Af den samlede omsætning udgør den kommercielle omsætning med opgaver for dansk og udenlandsk erhvervsliv 760,2 mio. kr. Det er en stigning på 9 procent i forhold til sidste år.

"Vi mærker helt tydeligt en stigende efterspørgsel fra virksomhederne på vores specialistviden og teknologiske ekspertiser. Det er glædeligt, at vi kan være med til at sætte tryk på deres innovation, siger direktør for Teknologisk Institut, Søren Stjernqvist, og fortsætter:

"Anvendelsen af robotter i erhvervslivet er for alvor begyndt at tage fart, og vi mærker en stigende kommerciel efterspørgsel inden for automatisering. Her er vores center for Robotteknologi i Odense et midtpunkt i den fynske robotklynge. Også internationalt er der i 2017 hjemtaget to EU-forskningsprogrammer med partnere fra ni lande."

Sidst på 2017-året påbegyndtes opførelsen af dét, TI betegner som Europas mest avancerede indeklimalaboratorier i form af en 550 kvadrartmeter stor bygning i Taastrup, hvor der skal udføres test- og udviklingsopgaver på klimaområdet.

Herudover understøtter instituttet eksempelvis udviklingen af sensorstyrede teknologier og brug af data fra droner og satellitter i landbruget. Instituttet har desuden investeret i avancerede spektroskopiteknologier, der både kan bruges til produktudvikling og analyser til forureningsbekæmpelse, fremhæves det.

"Aktiviteterne er blandt de mange eksempler på, at Teknologisk Institut er ved at opbygge en højteknologisk infrastruktur, som danske industrivirksomheder i fællesskab kan trække på, og som bidrager til fastholdelse af højteknologiske industrikompetencer i Danmark, dels hos os selv, men navnlig hos vores kunder og samarbejdspartnere," konstaterer Søren Stjernqvist.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik