Teknovation Logo
robot

 
  • Blot en af ud hver ti industrivirksomheder er gået i gang med de digitale ufordringer, fastslår partner og Industrie 4.0-ekspert Jesper Vedsø, PwC

11. april 2018, kl. 10:22 

1 af 10 er digitale vindere

Industrie 4.0 vil ændre fundamentalt på industrien, men kun en mindre gruppe af industrivirksomhederne står klar til at høste gevinsterne fra den industrielle revolution, viser en rapport fra PwC's Strategy&. Blot 10 procent af de industrielle virksomheder er reelt p.t. digitale og innovative nok til at drage fordel af Industrie 4.0, fastslås det.


PwC Strategy&-rapport med titlen Digital Champions: How industry leaders build integrated operations ecosystems to deliver end-to-end customer solutions, er et digitalt modenhedsindeks på baggrund af interview med 1.155 erhvervsledere fra industrivirksomheder i 26 lande. Indekset viser, at blot 10 procent af de globale industrivirksomhederne er såkaldte 'digitale vindere'. Og ser man på de danske industrivirksomheder i undersøgelsen bliver andelen af 'digitale vindere' næsten halveret, og udgør blot 6 procent.

"Sammenlignet med vores EMEA-naboer viser danske industrivirksomheder et højere niveau og udkonkurrer mange af landene med hensyn til at have en digital kultur, og ser vi fem år frem, er der høje forventninger til implementeringen af Industrie 4.0 i Danmark. Men på globalt plan er danske industrivirksomheder udfordret i forhold til at udnytte de nye muligheder, som den teknologiske udvikling tilbyder," siger industrie 4.0-ekspert og partner i PwC Jesper Vedsø.

32 procent af de asiatiske virksomheder planlægger at have etableret modne digitale økosystemer inden for de kommende fem år, sammenholdt med 24 procent i Amerika og 15 procent i EMEA.

"Digitalisering vil resultere i øget produktion på modne markeder, idet den reducerer driftsomkostningerne og medfører, at virksomhederne i mindre grad har behov for at benytte sig af offshoring. Dog ligger virksomhederne i EMEA for det meste kun på et mellemniveau med hensyn til integration af forsyningskæden og mangler ofte høj automatisering og sammenhæng i deres produktionsforløb," siger Jesper Vedsø.

Rapporten viser desuden, at sammenlignet med deres konkurrenter i Asien og Stillehavsområdet undlader virksomhederne i EMEA også oftere at sammenkoble deres strategiske, operationelle, teknologiske og medarbejderrelaterede kompetencer, ligesom de er mindre tilbøjelige til at indarbejde partnere i deres forretningsmodel for at skabe værdi for kunderne.

"Derfor - og på grund af, at de allerede sakker bagud - forventer virksomhederne i EMEA kun, at deres investeringer i nye teknologier og økosystemer vil resultere i en vækst på 12,7 procent i digital indtægt i løbet af de kommende fem år, sammenlignet med en vækst på 16,6 procent blandt de asiatiske virksomheder," siger Jesper Vedsø.

Virksomheder, der producerer industriudstyr, er allerede ret avancerede, men automobilindustrien (med 20 procent  'digitale vindere') og elektronikindustrien (14 procent) er klart mest digitalt modne. Én af årsagerne til, at automobil- og elektronikproducenterne overgår andre brancher, er deres høje niveau af integration i forsyningskæden samt den velintegrerede start-til-slut planlægning, lyder forklaringen fra PwC:

"Automobilindustriens årtier gamle ansporing til at øge effektiviteten og produktionen, reducere spild og hente arbejdskapital ind gennem lean-teknikker betyder, at virksomhederne i branchen altid er på udkig efter bedre metoder og nye teknologier, der kan finjustere deres allerede veletablerede forsyningskæder," siger Jesper Vedsø, og uddyber:

"Elektronikvirksomhederne har generelt et mangeårigt tæt samarbejde med leverandørerne og gør hyppigt brug af outsourcing til ordreproducerende virksomheder for at imødekomme de mange forskellige høje krav og produkternes korte levetid."


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik