Teknovation Logo
robot

 
  • Bagerst fra venstre er det forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og generaldirektør, Henrik R. Lundstein, New Fighter Program. Foran fra venstre: Terma-CEO Jens Maaløe og Vice President Militær Salg Søren E. Petersen, Scandinavian Avionics.

16. marts 2018, kl. 06:56 

Etablerer Avionics Test Center Denmark

Terma og Scandinavian Avionics etablerer nu Avionics Test Center Denmark med det formål at forbedre og opskalere vedligeholdelses- og reparationskapaciteten i Europa i relation til de vækstende europæiske F35-kampflyprogrammer.


Initiativet er taget som følge af at F-35-kampflyet bliver introduceret flere forskellige steder i Europa herunder Danmark de kommende år, og at der derfor er et voksende behov for etablering af europæiske regionale vedligeholdelsesfaciliteter.

Terma har stor ekspertise og erfaring inden for udvikling, design og fremstilling af elektroniske komponenter og software til industrier og kunder inden for det internationale forsvarsmarked. Endvidere er virksomheden stærkt involveret i design og fremstilling af avancerede kompositstrukturer og elektroniske komponenter til F-35-kampflyet, påpeges det.

Scandinavian Avionics har i sin tur en betydelig ekspertise og erfaring inden for vedligeholdelse, reparation og eftersyn af flyelektronikkomponenter til både civile og militære fly og helikoptere inden for det internationale luftfartsmarked, herunder NATO-organisationer.

"For at tilføre F-35-programmet optimale betingelser har Terma og Scandinavian Avionics besluttet at etablere Avionics Test Center Denmark. Vi vil gerne forbedre og udvide MRO-kapaciteten til F-35-programmet med særlig fokus på test og reparation af F-35 Avionics, " siger Jens Maaløe, administrerende direktør, Terma.

"Endvidere har vi til hensigt at udnytte vores kapaciteter inden for andre MRO-fokusområder som EH-101-helikoptere, MH-60R Seahawk og C-130. Desuden er vi enige om at udforske, identificere og diskutere specifikke områder af fælles interesse, projekter og samarbejdsindsatser, der tjener vores fælles forretningsmæssige og strategiske interesser," siger CEO hos Scandinavian Avionics, Michael Truelsen.

For nylig kunne Terma desuden offentliggøre en kontrakt med US Air National Guard/Air Force Reserve' om leverancer af udstyr inden for 3D-lydsystemer til F-16-flyet til Terma. I december 2017 underskrev også det belgiske forsvar og det kongelige nederlandske luftvåben tilsvarende kontrakter om et audiovisuelt system til luftfartøjer.

Disse kontrakter markerer et ægte globalt gennembrud for Termas avancerede 3D-Audio og Active Noise Reduction-systemer, der oprindeligt blev lanceret i 2009 og implementeret i det danske luftvåbens F-16-kampfly, konstaterer firmaet.

Terma har været leverandør til F-35-programmet siden 2004 og har produceret eksempelvis sammensatte aerostrukturer og radarelektronik.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik