Teknovation Logo
robot

 
  • "På Team Robtop arbejder vi sammen på tværs af årgange og køn. I år har vi specielt haft fokus på at lære hinanden godt at kende og blive et bedre hold. Vi har lært meget fra de andre hold og de konkurrencer, vi har været med til. Vi har også undervist andre hold. Det har givet flere elever blod på tanden, så de gerne vil arbejde mere med robotter. Selvom vi har opbrugt de timer, der var til faget, fortsætter eleverne med at komme, selvom de i princippet har fri. De har også spurgt, om ikke vi kunne mødes flere gange om ugen,” siger Thomas Kryger.

15. marts 2018, kl. 11:01 

Unge danske robottalenter til EM

Universal Robots sponserer 12 unge robottalenter fra Strandskolen i Risskov, så de kan deltage i Open European Championship i First Lego League Tallinn i juni.


Et valghold fra Strandskolen i Riskov, kaldet Team Robtop, med 12 elever fra 7. og 8. klasse vandt i efteråret 2017 den lokale First Lego League-turnering i Aarhus og fortsatte til den skandinaviske finale i Oslo, hvor de vandt robotkonkurrencen i december.

Næste skridt for de østjyske robottalenter er Open European Championship, der løber af stablen i Tallinn i Estland 6. til 8. juni 2018. Den tur er nu sikret med et solidt sponsorat fra Universal Robots i ryggen, fremhæver robotproducenten.

”Vi sender et stærkt team af sted med lige mange piger og drenge, der alle glæder sig helt vildt til at møde hold fra hele verden. Eleverne har bestemt at de, der tager af sted, skal være nogen, der vil deltage på næste års hold, så alle på holdet kan bruge det, de lærer i Tallinn. De har desuden prioriteret, at deltagerene skal repræsentere både kørere, programmører, forskere og marketingsfolk. Det bliver rigtigt lærerigt,” fortæller lærer fra Strandskolen, Thomas Kryger, der de sidste fire år har deltaget i First Lego League-konkurrencen, og fortsætter:

”I år er det overordnede tema i konkurrencen Hydro Dynamics. Det handler om vand og om hvordan, vi skaffer, opbevarer og anvender vand - og hvordan vi skaffer os af med spildevand. Vores bud er genbrug af vand fra håndvask og bruser til toiletskyl.

First Lego League er en teknologi og innovationskonkurrence for børn fra 10 til 16 år. I konkurrencen deltager 255.000 børn fra 88 lande, fordelt på 32.000 hold. Konkurrencen har fem forskellige kategorier: robot, teknologi, forskning, marketing og kerneværdier.

Det hold, der har udført alle kategorierne bedst, vinder den samlede pris og pokal. Team Robtop fokuserer specielt på robotkonkurrencen. Her skal de bygge og programmere en robot, der kan løse flest mulige opgaver på 2,5 minut. Det er vigtigt at bygge egne dele til robotten. På den måde kan holdet selv bestemme hvordan, de løser opgaven.

Under de seneste 15 år er der blevet skabt et blomstrende robotmiljø i Danmark. Men dette miljø risikerer at visne, fordi der mangler fagfolk på området. lyder det fra Universal Robots, der derfor har igangsat en målrettet satsning på at vække flere unges interesse for uddannelses- og jobmulighederne inden for robotteknologi.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik