Teknovation Logo
robot

 
  • Frecon har pr. årsskiftet etableret sig i Rusland, oplyser CEO Bo Birkemose, der her ses flankeret af to af de russiske samarbejdspartnere.

19. februar 2018, kl. 11:03 

Frecon etablerer sig i Rusland

Frecons kompetencer inden for mekanisk design, konstruktion og beregning, med særligt løsninger til vind- og fødevareindustrierne i fokus, er nu også tilgængelige på det russiske marked, hvor man har etableret sig pr. årsskiftet.


Hos Frecon har man gennem flere år set Rusland som et potentielt marked, og som en mulig adgang til ingeniørressourcer. Der er også opbygget en række samarbejder med førende producenter over det meste af Europa, hvor af flere ligeledes ser et stort potentiale på det russiske marked, oplyser Frecons CEO Bo Birkemose:

”Vi har i en længere periode haft et samarbejde med et større russisk ingeniørhus. Nu har vi formaliseret samarbejdet og dermed vores tilstedeværelse på det russiske marked,” fastslår han i forlængelse af etableringen af et Frecon-kontor i Moskva.

Rusland er på flere måder et rigtigt interessant marked for Frecon, understreger han videre:

”Vi er allerede i tæt dialog med flere mulige russiske kundeemner. Flere af de eksisterende kunder ser samtidig på muligheden for at udvide til Rusland. De kan se fordele i, at vi følger med. Hertil kommer adgangen til kompetente ingeniørressourcer i en tid med mangel på højt kvalificerede ressourcer i Danmark.”

I første omgang ser Frecon primært mod den russiske vindindustri, hvor man forventer en stor vækst. Her kommer virksomhedensmangeårige erfaring og stærke kompetencer både på konstruktion af mange elementer til en vindmølle og som leverandør af teknologikoncepter til sin ret. Det er netop noget af det, de russiske kunder efterspørger. Der er desuden flere andre industrier hvor Frecon i dag opererer, som ligeledes har potentiale i Rusland.

”Samtidig har vi oplevet, at de russiske ingeniører har et højt kompetenceniveau, som på flere områder matcher vores danske ressourcer. Derfor ser vi på visse opgaver en mulighed for at outsource til vores russiske samarbejdspartner, og dermed udvide vores tilbud til kunderne," siger Bo Birkemose, og fortsætter:

"Mulighederne er der. Men meget anhænger også af, hvilke vinde der blæser rent politisk. Der håber vi på medvind hele vejen.” 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik