Teknovation Logo
robot

 
  • Hansenberg i Kolding er godt i gang med at implementere flere tiltag fra sin egen digitaliseringsstrategi.

12. februar 2018, kl. 14:43 

Digitalisering er dagligdag på Hansenberg

Ved erhvervsskolen Hansenberg i Kolding støtter man op om, at regeringen nu har præsenteret "Strategi for Danmarks digitale vækst", for skolen er allerede godt i gang med at implementere flere tiltag fra sin egen digitaliseringsstrategi.


Regeringens aktuelle ialt 38 initiativer inden for digitalisering har til formål at skabe grundlag for, at virksomheder i højere grad kan udnytte nye teknologier til at skabe vækst.

På erhvervsskolen Hansenberg i Kolding bakker man op om, at politikerne på Christiansborg er opmærksomme på digitaliseringens muligheder. Droner, robotter og en lang række andre teknologier er nemlig for længst en integreret del af undervisningen.

"Verden omkring os bliver mere og mere digitaliseret, og med internettets udvikling er vi alle sammen forbundet i en global verden. Det skal vi forholde os til som uddannelsesinstitution, og derfor har vi iværksat en ambitiøs digitaliseringsstrategi, der satser på mobility og connectivity - sammenholdt med erhvervs-apps inden for de brancher, som skolen rummer", siger direktør Morten Kaj Hansen, Hansenberg, og forklarer, at digitaliseringen af små og mellemstore virksomheder ofte vedrører digitalisering af arbejdsgange i forhold til eksempelvis kommunikation, varebestilling og flådestyring:

"Med nye applikationer handler det derfor om at indsamle relevant data, så virksomhederne kan få overblik og udnytte arbejdstiden bedst muligt. Ligeledes er data flytbar, og det kommer vi i højere og højere grad til at vænne os til. I dag har de fleste en tablet eller en smartphone med alt deres data".

"Vi går ikke på kompromis med fagligheden, for vi skal fortsat uddanne dygtige håndværkere. Samtidig vil vi med vores strategi gerne bidrage til, at små og mellemstore virksomheder får mulighed for at opfylde deres kæmpe potentiale inden for digitalisering. Det kan eksempelvis være med erhvervs-Apps".

Hansenbergs rammer indbyder til, at eleverne anvender forskellige digitale platforme. For eksempel er det planen, at alle elever fra den 1. august skal anvende iPad i undervisningen - enten deres egen eller en, de låner af skolen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik