Teknovation Logo
robot

 
  • Igus Isense-EC.RC, ligesom alle øvrige Isense-produkter, mod alle ikke-planlagte driftsstop på maskinen.

1. februar 2018, kl. 07:02 

1.000 STS-kraner udstyret med sikkert energiforsyningssystem

Tyske Igus meddeler, at virksomheden nu har udstyret STS-kran nummer 1.000 - STS er en forkortelse for skib-til-kyst-kraner - med et plast-energikædesystem, hvilket understreger holdbarheden, fremhæver producenten.


Inden for kranteknologi kan enkle, brugsklare løsninger ikke altid tilpasses til nye anvendelsesformål, da kravene altid er forskellige. Store temperaturudsving, svære vibrationer eller bevægelse af hele stålkonstruktionen skal tages i betragtning, når nyt udstyr eller ombygninger af eksisterende kraner planlægges.

Igus har nu udstyret STS-kran nummer 1.000 med et plast-energikædesystem, hvilket viser, at tendensen mod lette, holdbare løsninger vinder indpas over hele verden, fremhæver Theo Diehl, chef for industristyringskraner hos Igus, der har været direkte involveret i flere af disse 1.000 projekter:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"For os var det store gennembrud udviklingen af rullende energikæder, som vi monterede for at forsyne rullevognene på STS-kranerne med strøm i år 2000. Ved at anvende en valse, falder friktionskoefficienten ved længere transportafstand betydeligt, når kædens øverste bane løber på den nederste bane. Den påkrævede drivenergi kan reduceres med op til 57 procent, mens energikædesystemet er i bevægelse. Støjen reduceres også betydeligt."

"I 2004 blev den højtydende version af valseenergikæden lanceret på markedet af igus", forklarer Theo Diehl, og fortsætter:

"Den blev styrket på mange måder, stabiliteten og den forventede levetid blev forbedret betydeligt som følge heraf."

I 2008 blev "P4"-valseenergikæden lanceret på markedet, baseret på Igus´ erfaring igennem de seneste otte år. Designet med dobbelt valse udmønter sig i betydeligt mindre støj og vibration, med øget levetid som resultat.

Yderligere produkter, der oprindeligt blev udviklet til kranindustrien, fungerer nu også som løsninger til andre brancher. Ud over valseenergikæderne blev Chainflex FOC-kabler introduceret i 2016. De kan nu bruges til bevægelsesmæssige anvendelser indenfor temperaturområder mellem minus 40 og plus 80 grader Celsius, og de skal ikke fyldes med gel.

Et andet eksempel er ”føringsrender” i søvandsbestandig aluminium (i overensstemmelse med EN6060) til transport over 100 meter, med beskyttelse mod stigninger eller flydende ender i bevægelse, som kompenserer for justeringsfejl. I henhold til kundens ønske leverer Igus komponenterne separat, eller som en komplet kontrolleret løsning, planlagt og installeret af producentens projektingeniørafdeling.

I-sense-serien af produkter – intelligente enheder, som forudser dato for udskiftning af komponenter under løbende drift, og dermed minimeres fejlrisikoen – runder porteføljen af. EC.M-modul, som er monteret på den bevægelige ende af kæden - som automatisk registrerer acceleration, hastighed, temperatur og antallet af gennemførte cyklusser.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik