Teknovation Logo
robot

 
  • Linddana-produktionschef Jan Nielsen viser her en terrængående model TP160flishugger frem.

13. januar 2018, kl. 15:36 

Jysk storeksportør af flishuggere

teknovationNr. 1 - 2018   Hos Linddana nær Tørring fremstiller og sælger man professionelle flishuggere til forbrugere i Skandinavien og Europa, men også til fjernere markeder, og har succes med det.


Det er nu næsten 40 år siden at grundlæggeren af firmaet Linddana, fabrikant Svend Lind, omlagde sin produktion fra brændeovne til professionelle flishuggere.

Maskiner hvor hjertet i konstruktionen er Linddanas egne knivhoveder, der med det rette knivskær kan producerer fyrings egnet flis i G30- eller G50-kvaliteter. Træflis, der også i andre kvaliteter anvendes til afdækning af bede i haver og parker, såvel som i landbrug. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Flishuggere for professionelle er højproduktive maskiner. Eksempelvis en Linddana model TP 250 PTO som er en maskine med hydraulisk indtræk for grene med diametre op til 250 millimeter. Den er beregnet til tilkobling til traktor og er altså velegnet til oprydning i skove. Med dens store plane skærehoved der roterer med 1.000 omdrejninger/minuttet, har den kapacitet til flishugge op til 50 kubikmeter/timen.

Linddana-maskinerne, der i høj grad eksporteres til det europæiske marked, men også til destinationer som Canada og Sydafrika, er enten forsynet med egen dieselmotor eller indrettet til tilkobling til motordrevet på en traktor.

Det var tidlig i udviklingsforløbet at man her hos Linddana besluttede at satse på at fremstille maskiner af højeste kvalitet. Derfor måtte - mente man - have fuld kontrol over såvel udvikling som fremstilling.

Det gav selvfølgelig udfordringer, blandt andet på grund af høje danske lønomkostninger. Men det førte også til fremsynede beslutninger omkring fremtidige maskinindkøb. Firmaet satsede tidligt på en høj grad af automation i fremstillingsprocesserne.

Fuldautomatisk laserskæring med en CO2 laser blev en af de første større maskininvesteringer, der senere blev fuldt op med en 3 kilowatt-fiberlaser fra Bystronic. En beslutning der førte til højere skærehastigheder og lavere udgifter til energi og vedligehold. Men, der blev også automatiseret på andre områder. For når man med egne øjne har set hvor omfattende et svejsearbejde der er på de mange pladedele der indgår i en enkelt maskine, -er det klart at svejsning af store mængder af stålplade og højstyrkestål i mellem 3 og 6 millimeter tykkelser er en betydelig arbejdsopgave.

Derfor installerede man tidligt en svejserobot, der som laserskæremaskinen gjorde, afgørende forbedrede både kvalitet og produktivitet.

Læs hele artiklen i onlineudgaven af det aktuelle Teknovation ved at følge lænken her

emme


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik