Teknovation Logo
robot

 
  • Abdu Mahmud Saleh har grebet chancen, og håber at han får lov at uddanne sig til faglært industrioperatør.

11. januar 2018, kl. 14:38 

Abdu griber de chancer han får

Abdu Mahmud Saleh tjener sine egne penge. Efter at være flygtet til Danmark fra Eritrea takkede han ja til et tilbud om en IGU-uddannelse hos Grundfos. Nu håber han på at få endnu en chance, så han kan uddanne sig til faglært industrioperatør.


De hvide tænder lyser om kap med øjne, der stråler af glæde, optimisme og engagement. Afbrudt i sit arbejde ved en maskine i CR-fabrikken fortæller Abdu Mahmud Saleh begejstret om sit held og de muligheder, der skal bringe ham nærmere opfyldelsen af hans drøm. Han er meget ivrig efter at gøre sig forståelig på det sprog, han stadig er ved at lære, og det generer ham ikke, at han undertiden må lede efter ordene. Han insisterer på at tale dansk.

Ligesom mange andre, der er flygtet fra diktaturet i Eritrea til Danmark, forlod han sit hjemland på grund af værnepligten. Han nåede dog at være i militæret i et år, inden han fik nok.

Han springer let hen over de mange og store udfordringer, han har mødt i sit liv, men fortæller dog, at hans flugt fra Eritrea via Sudan og Sydsudan blandt andet inkluderede to måneder i et fængsel.

I oktober 2014 nåede Abdu Mahmud Saleh til Danmark, og efter otte måneders ophold på asylcentre i først København og dernæst Holstebro fik han opholdstilladelse og kom til Viborg. Der bor han nu sammen med sin familie, der kom til Danmark fra Eritrea i september 2016. Det var også der, han fik sin store chance, og og greb den.

"Da jeg blev spurgt af kommunen, om jeg ville til Grundfos, var jeg ikke i tvivl. Jeg havde hørt rigtig meget godt om arbejdspladsen," forklarer han.

I marts sidste år kunne han for første gang hilse på sine nye kollegaer, da han begyndte i virksomhedspraktik. Den førte ham videre til en to år lang IGU-uddannelse, der kombinerer skoleundervisning med en lønnet praktikstilling. Den har han været i gang med siden 6. juni, og meningen er, at den skal give ham erfaringer med at arbejde og samarbejde, så han kan bide sig fast på det danske arbejdsmarked.

Om Abdu Mahmud Saleh får sit ønske om at blive hos Grundfos efter IGU-uddannelsen, ved han endnu ikke. Men måske får han en ny chance. Der er nemlig allerede planlagt et forløb for fire af de otte flygtninge, der er startet på IGU-uddannelsen i år. Hvem af de otte, der får et tilbud om at fortsætte på en uddannelse til faglært industrioperatør, afgøres først senere.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik