Teknovation Logo
robot

 
  • Det mobile FabLab har hjemsted i Næstved, men kan komme rundt i hele oplandet i Erhvervsakademi Sjællands område.

11. januar 2018, kl. 14:04 

Mere skub på FabLab Danmark

For at sætte endnu mere skub i samarbejdet med regionens virksomheder om digital vækst, overtager Erhvervsakademi Sjælland nu driften af FabLab Danmark. 


Erhvervsakademi Sjællands opgaver står pr. årsskiftet bag driften af FabLab Danmark, der er et oplagt mødested for digital innovation mellem studerende og virksomheder, store som små.

Hidtil har Væksthus Sjælland har været primus motor i FabLab, hvor virksomheder og studerende mødes om at udvikle nye produkter og processer med virtuelle værktøjer samt 3D-printere, laserskærere og CNC-maskiner, der kan fremstille de fysiske produkter.

"Vi skal levere fremtidens arbejdskraft, og det her med at kunne bruge ny teknologi er bare en supervigtig kompetence, når virksomhederne skal skabe vækst. Det vil vi gerne støtte endnu mere op om, og derfor er vi rigtig glade for, at vi overtager FabLab Danmark, som er et FabLab i fuld funktion, med en stor brugergruppe, en masse viden og mange aktiviteter. De digitale værktøjer vil nu og fremover fylde endnu mere i uddannelserne på Erhvervsakademi Sjælland, til gavn for virksomhederne og de kommende medarbejdere, der uddannes på EASJ," siger Ulla Skaarup, rektor for Erhvervsakademi Sjælland.

Arbejdet med FabLab kommer til at spille en rolle på flere og flere af erhvervsakademiets uddannelser, og derudover får virksomheder mulighed for fortsat at blive tilbudt forløb om udvikling og innovation via de nye teknologier.

"Vi har i dag et stærkt samarbejde med erhvervsakademiet, og selvom de overtager FabLab, så betyder det ikke, vi slipper det. Digitalisering og teknologi er vigtigere end nogensinde før, og der er brug for arbejdskraft, der kan bruge det. Vi glæder os til at følge Erhvervsakademiets arbejde med FabLab og fortsat være med til at sprede det gode budskab," udtaler Mads Váczy Kragh.

FabLab Danmark i Næstved er startet af Væksthus Sjælland, som har drevet det siden 2011. FabLab Danmarks base ligger på Maglemølle i Næstved i et hus, som er lavet med de teknologier, som huset indeholder. Fra Næstved dækker det mobile FabLab hele Region Sjælland.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik