Teknovation Logo
robot

 
  • Iglidur Q2-stangmateriale har en høj slidbestandighed og trykstyrke i forbindelse med selv ekstreme belastninger, og er blandt andet egnet til brug i forbindelse med entreprenør- og agroteknologi, fremhæver Igus.

4. januar 2018, kl. 14:51 

Stangmateriale til selv det ekstreme

Igus har udviklet et stangmateriale til produktion af særlige Tribo-dele i materialet Iglidur Q2, der har høj slidbestandighed og trykstyrke i forbindelse med ekstreme belastninger. Det er egnet til krævende og drejelige bevægelser, og er ekstremt modstandsdygtigt over for stødbelastninger. 


Brugen af Iglidur Q2 er relevant, når høj stødbelastning går hånd i hånd med jord og skidt (ud over dynamiske belastninger). Det kan eksempelvis være balleskæremaskiner, gummihjulslæssere eller plove, fastslår Igus GmbH.

Materialet er ikke kun ufølsomt over for jord og skidt, det er ligeledes modstandsdygtigt over for kemikalier, som eksempelvis dem, der anvendes i kunstgødning.  

De slidbestandige dele i Iglidur Q2-stangmateriale anbefales til brug i entreprenørmaskiner og agroteknik, fordi de er fremstillet af smøre- og vedligeholdsfri Tribo-polymermaterialer. Den smørefri egenskab muliggør vedligeholdsfri drift af lejepunkterne og forebygger maskinsvigt på baggrund af manglende smøring. Endvidere kan skidt og urenheder ikke længere klæbe sig til lejepunkterne, og det mindsker slitage. Derudover udledes der færre smøremidler i miljøet.

Ud over at sælge stangmateriale tilbyder Igus sine kunder bearbejdning af specialdele. Med Speedicut-service kan der bestilles og fremstilles enkle glidelejer og trykskiver i ønskede mål samt tegnede, komplekse kundetilpassede løsninger i løbet af få dage.

Iglidur-stangmateriale fås som rundstokke, rør og plader i standardudvalg ligesom Igus tilbyder ekstrudering af specialprofiler. Ud over Iglidur Q2 er der blandt materialerne andre specialister, såsom Iglidur A180, der er godkendt til fødevarekontakt, eller Iglidur X, der kan modstå høje temperaturer.  


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik