Teknovation Logo
robot

 
  • Lotte T. Sørensen (t.v.) fra Alfa Laval taler her med de studerende om deres projekt. Foto: AAU

3. januar 2018, kl. 14:02 

AAU-kandidatkonference udstillingsvindue

Den årligt tilbagevendende konference for kandidatstuderende inden for energiområdet på Aalborg Universitet, AAU, samlede, ifølge universitetet, omkring 90 studerende samt en række arbejdsgivere, der gerne vil markedsføre sig over for de kommende energiingeniører fra et af verdens fremmeste universiteter på området.


Energikonferencen er en mulighed for de studerende at præsentere det, de har arbejdet med det seneste halve år. Dels har de afleveret en videnskabelig artikel, og dels skal et medlem fra hver gruppe holde et kvarters foredrag, hvor den studerende præsenterer gruppens arbejde.

Endelig har grupperne fremstillet posters, der beskriver deres projekter - og alt, hvad de præsenterer i dagens løb, vil blive bedømt, og der bliver fundet en ”dagens bedste” blandt henholdsvis foredragene, de videnskabelige artikler og posters. Så på den måde er det også en konkurrence mellem de energistuderende fra de to uddannelsessteder.

I de to auditorier, hvor de energiingeniørstuderende præsenterede deres arbejder, sad der på tilhørerpladserne igen i år, ifølge AAU, flere repræsentanter for arbejdsgivere inden for energiområdet.

Blandt andre var leder for New Product Development And Control Systems hos Alfa Laval i Aalborg, Lotte T. Sørensen, på plads, der også holdt oplæg

Hun har senest fulgt et hold studerende, der har lavet et projekt i samarbejde med Alfa Laval, og som præsenterede deres projekt på dagen. Men det var ikke den eneste grund til, at hun havde valgt at følge det meste af konferencen, bedyrer hun.

"Jeg vil rigtigt gerne følge med i, hvad de studerende - og universitetet - arbejder med. Men lige så vigtigt er det at få synliggjort Alfa Laval som en fremtidig arbejdsplads for dem. Det er ingen hemmelighed, at nogle af de studerende, vi taler med i løbet af i dag, er færdiguddannet om bare et halvt år," siger Alfa Laval-chefen, ifølge universitet, der selv blev uddannet på Aalborg Universitet i 1999, og fortsætter:

"Aalborg Universitet er fødekilde for os, og på Alfa Laval er vi ikke bange for at tage nyuddannede ingeniører uden erfaring ind. De nyuddannede energiteknik-ingeniører har en stor faglig viden og kan tilføre nye værktøjer, og det har vores erfarne kolleger også glæde af."

En tidligere AAU-studerende, der har nydt godt af, at Alfa Laval ikke er bange for at ansætte nyuddannede, er Lea Bandholtz Jørgensen, der blev færdig som termodynamisk ingeniør i sommer.

Hun har fået job i den udviklingsafdeling, Lotte T. Sørensen er leder for, og kan nu fortælle de studerende lidt om, hvordan overgangen fra studerende til medarbejder opleves. Hun indrømmer, at det lige i starten var lidt af en omvæltning.

"Kollegerne på arbejdspladsen forventer jo, at du fra starten kan træde ind som en ligeværdig medarbejder, der ved lige så meget om området som dem. Så særligt de første dage kan være ret overvældende; der er en masse interne fagkoder, der skal læres, og man skal lære at finde rundt. Jeg kan stadig fare vild på min arbejdsplads," siger hun.

En studerende, der snart skal ud og søge job, er Radhika Sarda, der er færdiguddannet til sommer. Hun ser konferencen som en oplagt mulighed for at øve sig i at præsentere sig selv og sin viden.

"Aalborg Universitet giver os flere muligheder for at træne præsentation, så jeg var ikke nervøs, da jeg skulle præsentere mit projekt, forklarer Radhika Sarda, der allerede nu gør sig overvejelser om, hun skal søge job i Danmark eller tage hjem til Indien og få en karriere," siger hun, og fortsætter:

"Selv om Danmark er et lille land, er der mange spændende virksomheder inden for energiteknik, så lige nu lader jeg alle muligheder stå åbne."

Ifølge AAU, har der i år været flere deltagere i konferencen og dermed også flere posters.

"Jeg tror, vi i år har modtaget næsten dobbelt så mange posters som sidste år, så dommerne skal igennem 21 posters," konstaterer AAU-ph.d., Jakob Hærvig, der er tovholder på energiteknikstudenterkonferencen, og er mere end til freds med, at de mange studerende har engageret sig i at præsentere deres arbejder på konferencen i år. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik