Teknovation Logo
robot

 
  • Robotteknologi giver øget produktivitet, mulighed for at sænke salgspriserne og få større omsætning og lavere omkostninger, som styrker konkurrenceevnen både i Danmark og globalt. I hvert fald hvis automationsprojektet lykkes, påpeger Karsten Thornø Ahrentsen.

6. december 2017, kl. 18:02 

Undgår et afsporet automationsprojekt

Den erfarne robot- og automationskonsulent fra Teknologisk Institut, Karsten Thornø Ahrentsen, der også underviser på uddannelsen til automationsprojektleder, er på banen med tre gode råd til, hvordan virksomheder undgår, at et automationsprojekt slår fejl.


Det første handler om forventningsafstemning. Hvilke opgaver forventer virksomheden, at robotanlægget kan løse og hvad forventer leverandøren at levere?

Ofte opstår der nemlig et skel mellem, hvad virksomheden forventer af et robotanlæg, og hvad det leverede anlæg i virkeligheden kan. Her kan firmaet med fordel udarbejde en behovsanalyse. På den måde belyses de vigtigste elementer i produktionsprocessen, og brugeren undgår at forvente noget, der måske slet ikke er behov for.

Sekundært handler det om at undersøge markedet grundigt. Der findes en del leverandører af robotteknologi, som er specialiseret inden for bestemte områder. Af den grund er det en god idé at undersøge, hvad der allerede findes af løsninger og eksempelvis se på nogle referenceanlæg.

Samtidig handler det om at vælge en leverandør, hvor der er god kemi, da et automationsprojekt i høj grad også handler om at indgå et godt partnerskab.

Endelig skal der for det tredje være fokus på virksomhedens organisation og medarbejdere. Er organisation og medarbejdere klar til automatisering med robotteknologi, eller skal virksomhed og medarbejdere klædes på?

At tage beslutningen om at automatisere kræver en anden tilgang til produktionen og kulturen på arbejdspladsen end hidtil. Typisk vil der opstå et gab mellem den viden, medarbejderen og organisationen har, og det, teknologien kræver, fremhæver Karsten Thornø Ahrentsen. 

Derfor skal man finde et match mellem teknologi og medarbejderen. Dette kan eksempelvis gøres ved hjælp af en 360-graders automationsanalyse, konstaterer han.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik