Teknovation Logo
robot

 
  • Igus´ E-Rib Clip-on-løsning forhindrer afbøjninger til siden.

Teknovation nr. 18/2017

Forstærkning af bølgerørsystemer

Tyske Igus lancerer med E-Rib en Clip-on-løsning, der forhindrer afbøjninger til siden i bølgerørsystemer.


Bølgerør bruges primært i anvendelser, hvor de mekaniske krav, der stilles til energiforsyningen, er lave.

Fordelen ved at anvende dem består i, at de muliggør en let og usædvanlig prisbillig føring af energi, data og medier. Imidlertid kan hurtige bevægelser medføre skadevoldende afbøjninger til siden.

Her kan Igus´ E-ib-forstærkning nu klipses på bølgerøret, hvorefter den stabiliserer dette, så det kun kan bevæge sig i én retning. Nye fastgørelseselementer giver ekstra støtte ved højere dynamik, fremhæver den tyske producent.

Inden for så forskellige områder som automobilindustri, maskinindustri, anlægsbygning og Pick-and-Place-anvendelser bruges bølgerør og bølgerørsystemer universelt til at beskytte og bundte kabler og slanger, som fører energi, data, væsker og gasser.

De fritbærende bølgerørsystemer, der først og fremmest anvendes af økonomiske grunde, garanterer en effektiv energiforsyning i anvendelser, hvor de mekaniske krav ikke overskrider visse grænser. Hvis cyklushastighed og dynamik er høje, betyder det imidlertid en udfordring for bølgerørsystemet. Fra og med en vis længde kan de hurtige bevægelser forårsage afbøjninger til siden, som ofte fører til beskadigelse og svigt på bølgerøret.

Drejer det sig om et lodret stående bølgerør, kan det i værste fald føre til et brud, hvilket igen kan få maskinen eller anlægget til at gå i stå. Derfor gælder det om at gøre eksisterende bølgerørsystemer stærkere. Her er E-Rib den sikre og nemme løsning, fremhæver Igus.

E-Rib skal blot klipses på det almindelige bølgerør og fastgøres, så bølgerørets samlinger udfyldes på over- eller ydersiden. Herved stabiliseres røret, så det kun kan bevæge sig i én retning. Med de tilhørende monterings-/fastgørelsesbeslag får røret en yderligere sikkerhed, som desuden muliggør kabelføring, selv ved høj dynamik. Hvis flere bølgerør er ordnet parallelt side om side, kan e-rib ligeledes give en sikker føring.

I kraft af den ekstra stabilisering beskyttes de installerede kabler og rør mod for voldsom bøjning, så knæk på kablerne og dermed maskinsvigt forhindres.

E-Rib leveres fra lager i fire størrelser til de nominelle rørdiametre NW23, NW29, NW36 og NW48.

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik