Teknovation Logo
robot

 
  • Teknologisk Institut peger på, at en række danske produktionsvirksomheder kan øge deres årlige profit med mere end tre millioner kroner ved at investere i robotter.

14. november 2017, kl. 14:37 

Robotter udløser store gevinster

Flere danske produktionsvirksomheder skal få øjnene op for de seneste teknologiske muligheder. Analyse viser, at mange virksomheder kan øge deres årlige profit med mere end tre millioner kroner ved at investere i robotter.


98 procent af 458 adspurgte, danske produktionsvirksomheder vil kunne øge deres årlige profit ved at automatisere, og 16 procent vil kunne øge deres årlige profit med mere end tre millioner kroner. viser tal fra en analyse foretaget af Teknologisk Institut, som udkommer i 2018.

Tallene er baseret på virksomhedsbesvarelser, der er opnået ved at de har indtastet deres oplysninger på onlineværktøjet Robot Investment, som er udviklet af Teknologisk Institut. Værktøjet har til formål at skabe et overblik over automatiseringspotentialet hos en produktionsvirksomhed.

"Det er i sig selv ikke overraskende, at man kan spare penge ved at automatisere sine arbejdsprocesser. Men at så mange virksomheder kan vinde så betydelige produktivitetsgevinster ved at investere i robotter beviser to ting; prisen på robotter er nu nede på et niveau, hvor det ikke længere burde være en barriere, og der er stadig et stort automationspotentiale i danske virksomheder," siger sektionsleder Leif Henrik Jakobsen fra Teknologisk Instituts Analyse og Erhvervsfremme.

I værktøjet indtaster virksomheden typen af robot, der ønskes investeret i (ny, brugt eller leaset), lønomkostninger og omsætning, antal ansatte involveret i en given proces og materialeomkostningerne for processen, samt hvor stor en del af processen, der forventes automatiseret. På baggrund af denne information udarbejder værktøjet omkostninger og fordele ved løsningen samt tilbagebetalingstiden.

"Vi har her en klar indikation på, at en investering i robotter er en sund økonomisk beslutning, uanset hvor lang betalingstiden er," siger sektionsleder Anders Billesø Beck fra Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

"Hvis Danmark og de enkelte virksomheder skal have en produktivitets- og konkurrenceevnemæssig effekt af dette, kræver det dog, at langt flere virksomheder får øjnene op for de nye teknologiske muligheder, som de seneste års udvikling af robotteknologi, kunstig intelligens og digitalisering tilbyder," tilføjer han.

Det er netop også årsagen til, at Teknologisk Institut - i anledning af European Robotics Week 2017- holder et stort åbent hus-arrangement ved robotinnovationsfaciliteterne i Odense onsdag den 15. november. Man kan her gratis komme ind og opleve fremtidens industrirobotter, servicerobotter, droner, kunstig intelligens og velfærdsteknologi samt komme i dialog med Teknologisk Instituts robot- og automationsspecialister.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik