Teknovation Logo
robot

 
  • Den tekniske forskning er første led i at skabe arbejdspladser i industrien, for eksempel gennem robotteknologi, fremhæver ATV.

26. oktober 2017, kl. 07:01 

Danmark investerer for lidt i forskning

Der er et stort potentiale forbundet med at øge investeringerne i den tekniske forskning og styrke forskningsmiljøer, som kan arbejde sammen med virksomhederne om at få omsat viden til nye produkter, vækst og arbejdspladser, konstaterer ATV’s nye rapport Danske Giganter. 


Det markeres med en konference 2. november i Fællesalen på Christiansborg, hvor der vil være fokus på betydningen af den tekniske forskning og potentialerne ved at styrke området – ikke mindst ved at skabe arbejdspladser i produktionsindustrien, fremhæver ATV.

De senest opgjorte tal viser, ifølge organisationen, at teknisk forskning udgør 14 procent af de samlede offentlige FoU-investeringer, hvilket placerer Danmark i bunden, når vi sammenligner os med andre OECD-lande.

I juni præsenterede Uddannelses- og Forskningsministeriet præsenterede det endelige FORSK2025-katalog. Forud lå et stort arbejde med at identificere og prioritere de forskningsområder, som fremadrettet skal danne grundlag for de offentlige, strategiske forskningsinvesteringer, påpeges det.

I den anledning har ATV bidraget til processen med en række forslag til relevante temaer, og Akademiet finder det positivt, at kataloget har fokus på at gribe de nye teknologiske muligheder, som kan være med til at sende Danmark i front og gøre det endnu mere attraktivt at producere i Danmark.

At pege på mulighederne er dog ikke nok i sig selv. Forskningspotentialerne skal understøttes af en politisk prioritering, som kan være med til at vende den nedadgående tendens i bevillingerne til teknisk forskning, hvor området er blevet kraftigt beskåret, konstaterer ATV.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik