Teknovation Logo
robot

 
  • Ifølge Uddannelseschef ved Mercantec i Viborg, så vil videncenterinitiativet betyde et stort løft for elever og virksomheder. Godkendelserne er først lige blevet offentliggjort, men skolen er allerede langt med arbejdet. Specielt på automation og robotteknologi er Mercantec en af de førende rent teknologisk og så absolut den største inden for automation, når der tales elevuddannelse, påpeger han. Skolen har eksempelvis arbejdet sammen med virksomheden Hydraflex inden for uddannelse, opkvalificering og efteruddannelse (billedet).

19. oktober 2017, kl. 14:08 

Aalborg får også nationalt automationsvidencenter

TECH COLLEGE i Aalborg er af Undervisningsministeriet udpeget som den anden af to værtsskoler for et Nationalt Videncenter for Automation & Robotteknologi.


Ud over TECH COLLEGE i Aalborg er Sydddansk Erhvervsskole i Odense blevet udnævnt som værtsskole, hvilket Teknovation annoncerede tidligere på ugen.

Sammen med TECH COLLEGE i Aalborg får Mercantec i Viborg, EUC Nordvest i Thisted samt TEC og NEXT i København andel i det andet videncenter.

I forbindelse med etableringen understreger parterne, at initiativet skal sikre, at alle landets erhvervsskoler og virksomheder får adgang til de faciliteter, der etableres med de allokerede ressourcer.

Erhvervsskolerne og erhvervsuddannelserne er den primære målgruppe, men det er erhvervslivets behov, der vil være drivkraften for valg af fokusområder, og derfor kan der også tales om en afledt værdiskabelse for de minder og mellemstore virksomheder, der har brug for styrkede, faglige kompetencer til at introducere og opnå succes med Industrie 4.0, fremhæves det.

Målet er således at bidrage til et løft ikke blot af erhvervsskolerne og erhvervsskoleeleverne, men også af de mindre og mellemstore industrivirksomheder, lyder det videre.

Endelig understreger parterne, at i og med, at videncenterdeltagerne skal servicere alle landets erhvervsskoler, giver det god mening at tænke i mobile løsninger.

Af den grund vil der i videst muligt omfang blive anvendt mobilt udstyr, mobile kompetencer og en digital onlineplatform, så viden og udstyr kan flyttes mellem skolerne i stedet for at flytte elever.

Der skal eksempelvis udvikles digitale læringsforløb, og så skal der etableres en række forskellige, mobile enheder, der kan komme rundt på landets erhvervsskoler, så flest mulig elever får adgang til de muligheder og løsninger, centrene kan tilbyde.

Før parterne når så langt, forestår dog et større planlægnings- og udviklingsarbejde, hvorfor centrene først for alvor vil være i drift medio 2018, konstateres det 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik