Teknovation Logo
robot

 
  • En iværksætter defineres i analysen som en person, der har startet en virksomhed med reel økonomisk aktivitet. Dette inkluderer også selvstændige og privatpraktiserende.

11. oktober 2017, kl. 10:33 

Universitetsuddannede er oftere iværksættere

Universitetsuddannede prøver oftere kræfter med iværksætterlivet end andre personer på arbejdsmarkedet, viser aktuel analyse fra Uddannelses- & Forskningsministeriet. 


Selv om personer med en universitetsuddannelse kun udgør cirka ti procent af arbejdsstyrken, så startes omkring hver femte virksomhed op af en person med en universitetsuddannelse, viser opgørelsen.

Herudover viser analysen, at virksomheder med en universitetsuddannet i direktørstolen vokser dobbelt så hurtigt som andre nye virksomheder i de første tre år.

"Det er godt, at flere universitetsuddannede går iværksættervejen, for vi kan se, at deres virksomheder vokser hurtigere end andre. Det er i mange tilfælde med til at skabe arbejdspladser til andre og bidrager til sætte skub i væksten," udtaler uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind, og fortsætter:

"Danmark brug for ambitiøse unge med gode ideer. I fremtiden uddanner vi langt flere på universiteterne, end vi tidligere har gjort, og det vil være godt, hvis mange af dem starter egen virksomhed. Det skal være et lige så naturligt karrierevalg som det at være lønmodtager."

Typen af virksomhederne, de nyuddannede starter op, spænder vidt. Fra enkeltmandsvirksomheder startet af kandidater i psykologi, som for eksempel åbner deres egen praksis, til hastigt voksende IT-virksomheder, konstateres det.

Selvom fremgangen er positiv, så vokser træerne ikke ind i himlen.

I 2013 var det kun 0,9 procent af de nyuddannede og 1,0 procent af de universitetsuddannede i arbejdsstyrken, der startede egen virksomhed. For den øvrige del af arbejdsstyrken var det 0,5 procent.

Om analysen (der er foretaget på baggrund af en særkørsel i Danmarks Statistiks iværksætterdatabase) skal det dog tilføjes, at der kun er registeret én iværksætter pr. virksomhed (CVR-nummer), hvor der er registreret reel økonomisk aktivitet i året efter opstart. Af den grund er der derfor tale om et underkants-skøn for antallet af personer, der bliver iværksættere, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik