Teknovation Logo
robot

 
  • Rapporten fra Damvad Analytics viser at virksomhederne i MADE har opnået en forbedring af produktiviteten.

10. oktober 2017, kl. 07:01 

MADE styrker dansk produktion

Det er bemærkelsesværdige resultater som er opnået gennem Manufacturing Academy of Denmark, MADE. Virksomhederne i projektet har opnået markant fremgang i produktiviteten.


Et aktuelt studie af samarbejdet mellem virksomheder og forskningsinstitutioner om nye produktionsmetoder, som er foregået i projektet MADE, viser at virksomhederne i projektet har opnået markant fremgang i produktiviteten.

"Erfaringerne fra MADE viser, at der er milliarder at hente ved at styrke samarbejdet mellem forskning og danske produktionsvirksomheder. På få år har MADE sat gang i en udvikling, der giver grundlag for mere dansk produktion og allerede nu skaber stor værdi for det danske samfund," siger direktør Peter Høngaard, Innovationsfonden, som er den største enkeltbidragsyder til MADE.

MADE blev søsat i 2014 af blandt andet Industriens Fond og DI med henblik på at skabe dansk produktion i verdensklasse og er et samarbejde mellem fem danske universiteter, Teknologisk Institut, FORCE og Alexandra Instituttet.

Damvad Analytics har foretaget en evaluering af de foreløbige resultater af MADE. Hvis alle tilsvarende danske virksomheder gjorde brug af de samme nye produktionsmetoder, som virksomhederne i MADE, vil det ifølge Damvads beregninger kunne give en forbedring af produktiviteten i danske virksomheder på 6,1 milliarder kroner årligt.

"Jeg er glad rigtig glad for, at vi allerede nu kan se så positive resultater ude i virksomhederne, som har været med i MADE. Hele tanken bag MADE er at skabe et solidt grundlag for fortsat produktion i Danmark. Det er en af de vigtigste forudsætninger for vores velstand. MADE har vist, hvor afgørende det er, at forskning, innovation og uddannelse går hånd i hånd," siger administrerende direktør Karsten Dybvad, DI.

Forskerhold og virksomheder arbejder sammen på tværs af størrelser og brancher, og skaber nye løsninger inden for eksempelvis 3D-print, Augmented Reality i produktion og samarbejdende robotter.

Blandt andet har den agile robotvirksomhed Technicon sammen med forskerne og Teknologisk Institut bygget en fleksibel robot, der i dag står i Danfoss' produktion i Silkeborg. Robotten kan automatisere omkring 80 procent af opgaverne, som ikke alene var dyre i lønomkostninger, men som også var ensidigt og opslidende arbejde for medarbejderne. Den løsning er nu på vej ud til andre danske virksomheder.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik