Teknovation Logo
robot

 
  • Antallet af professionelle drone-operatører er steget med 30 procent på mindre end et år. Samtidig er brugen af droner udvidet til nye formål, viser ny kortlægning fra Teknologisk Institut.

19. juni 2017, kl. 07:02 

Eksplosiv vækst i dansk dronemarked

Droner til civilt brug i Danmark er i meget stærk vækst viser en opdateret kortlægning over den danske dronebranche foretaget af Teknologisk Institut, TI.


I perioden januar til oktober 2016 er antallet af godkendte droneoperatører, teknologi-leverandører og systemintegratorer vokset med cirka 30 procent til godt 400 professionelle virksomheder og organisationer i den danske drone-branche.

Brug af droner til luftfoto og videooptagelser tegner sig for godt halvdelen af de registrerede professionelle droneoperatører i Danmark, hvor TV- og filmoptagelser, ejendoms-mæglerbrug og særlige events nu får service fra 212 registrede virksomheder mod tidligere 137.

Flere avancerede brugere af droner er også på vej såsom inden for byggebranchen og til geografisk landmåling mere end tredoblet fra 15 til 66 virksomheder, fremhæver TI.

"Dronebranchen i Danmark er stadig relativt ny, men vi kan se en tendens i retning mod flere der anvender droner til komplekse formål som eksempelvis avancerede terrænopmålinger, inspektion af ufremkommelige konstruktioner, til fremdriftsrapportering i byggeprojekter, beredskab og landbrug," udtaler business & policy konsulent hos TI, Jesper Villadsen.

GTS-instituttet har analyseret Trafikstyrelsens database over godkendte droneoperatører, og gennemført den første systematiske kortlægning af dronebranchen i Danmark. Desuden har Instituttet gennemført 36 interviews med avancerede brugere og teknologileverandører til droner.

"Dronebranchen befinder sig i et vaskeægte hockey-stick-moment. En tid hvor langsom, rolig vækst pludselig afløses af en eksplosiv markedsudvikling. En udvikling der bliver mulig fordi forskellige teknologier konvergerer og skaber nye og bedre produkter, der kan nå nye markeder eller disrupte det eksisterende," tilføjer Jesper Villadsen.

"Dronebranchen i Danmark: Opdateret kortlægning fra Teknologisk Institut-undersøgelsen" er en del af resultatkontrakten ”Professionelle civile droner”, udarbejdet for Styrelsen for Forskning og Uddannelse.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik