Teknovation Logo
robot

 
  • Kvanteteknologi er et område i stærk vækst. Forskerne på DTU arbejder særligt med tre teknologiområder. Det er kvantekommunikation og datasikkerhed, ultrafølsomme kvantesensorer og udvikling af kvantecomputere. Det sker både med grundforskning og udvikling af teknologier, så de kan anvendes af virksomheder og myndigheder, der i stigende omfang har interesse for området. Optiske fibre er rygraden i internettet. 100 kilometer optiske fibre syner ikke af meget, men er det, der skal til, for at forbinde København med Korsør, fremhæver DTU. Foto: DTU.

3. april 2024, kl. 18:52 

Kvantekrypteret overførsel over 100 kilometer

Forskere på DTU har taget et stort skridt i retning mod at sikre information imod at blive hacket, fremhæver universitetet.


DTU-forskere er, ifølge universitetet, lykkedes med at overføre en kvantekrypteret nøgle ved hjælp af en metode kaldet Continuous Variable Quantum Key Distribution (CV QKD).

Nærmere bestemt har de formået at få metoden til at fungere over en rekord lang afstand på 100 kilometer.

Det er den længste afstand nogensinde opnået ved hjælp af CV QKD-metoden, der komme med den fordel, at den kan anvendes i internettets eksisterende infrastruktur.

Fremskridtet vil hjælpe forskerne til at oprette et sikkert kommunikationsnetværk mellem danske ministerier for at sikre deres kommunikation.

Endvidere vil de forsøge at generere hemmelige nøgler mellem eksempelvis København og Odense, for at gøre det muligt for virksomheder med filialer i begge byer at etablere kvantesikker kommunikation, konstateres det.

Innovationsfonden Danmark, Danmarks Grundforskningsfond, Den Europæiske Unions Horizon Europe forsknings- og innovationsprogram, Carlsbergfondet og Den Tjekkiske Videnskabsfond støtter projektet.

Forskergruppen består af Adnan A.E. Hajomer, Nitin Jain, Hou-Man Chin, Ivan Derkach, Ulrik L. Andersen og Tobias Gehring.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik