Teknovation Logo
robot

 
  • "Vi har fået tilført ny viden, som vi ikke kunne have opnået på samme tid uden MADE-projektet. Det var en oplagt mulighed at få sparring udefra," siger Exportmanager i Pers Group Jens Brietzke, ifølge MADE.

15. marts 2024, kl. 16:36 

MADE-projekt gav dokumentationsfordele ved plastemner for Pers

Efter et aktuelt MADE Demonstrationsprojekt kan Pers Group nu dokumentere mulighederne for indfarvning af 3D-printede og andre plastemner med signalfarver. Med mulighederne i MADE-regi får mindre og mellemstore virksomheder større muskler til udvikling, fremhæver Vejle-virksomheden.


Gennem et MADE Demonstrationsprojekt kan en mindre eller mellemstor virksomhed få op til 100.000 kroner i støtte til at løse en konkret udfordring i virksomheden eller afprøve en ny teknologi i produktionen.

Det har Pers Group i Vejle benyttet sig af og er herigennem er det lykkedes at dokumentere aktuelle muligheder for indfarvning af 3D-printede nylonplastemner, fremhæver klyngeorganisationen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ifølge exportmanager i Pers Group Jens Brietzke, så er indfarvning i signalfarver så nyt et koncept, at der endnu ikke findes bredt accepterede standarder.

Derfor håber virksomheden med forgangsdemonstrationer, som i det aktuelle MADE-projektet, at være med til at definere, hvordan kravene skal se ud i fremtiden.

Nærmere bestemt blev det dokumenteret, at indfarvning i kombination med efterbehandlingen 3S foretaget af Teknologisk Insistut, hvor kemiske dampe udglatter overfladen, gør den vandbestandig og indkapsler indfarvningen, resulterer i ingen afsmitning.

I forhold til indtrængningsdybden af signalfarven - så landede testresultaterne på mellem 40 og 80 mikrometer, hvilket gør det muligt at forbedre dokumentationen over for en række af virksomhedens kunder, fremhæver Jens Brietzke.

Han uddyber, at næste skridt bliver at arbejde videre med netop de kunder, som på baggrund af testresultaterne har fået opfyldt deres identificerede kriterier, og som særligt findes inden for industriel produktion af plastemner og 3D-print.

Dette område dækker i øjeblikket omkring 60 procent af firmaets kundeforespørgsler.

Inden for fødevareområdet vil virksomheden foretage yderligere undersøgelser for at finde ud af, hvordan denne industris krav kan opfyldes, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik