Teknovation Logo
robot

 
  • Lektor Nanna Bonde Thylstrup, har sin gang ved CBS Ledelse, Samfund & Kommunikation, hvor hun forsker i samspillet mellem den digitale udvikling og kulturelle, sociale og politiske forandringer. (Foto: CBS)

22. november 2022, kl. 14:12 

Forskning i at forstå datatab

Lektor Nanna Bonde Thylstrup, Copenhagen Business School, CBS, har netop modtaget et ERC Starting Grants fra det Europæiske Forskningsråd på cirka 15 millioner kroner, så hun over de næste fem år, kan udforske og finde andre måder at forstå datatab på.


Der er mange måder at miste data på, og netop det hverdagslige perspektiv på datatab er udgangspunktet for Nanna Bonde Thylstrups forskningsprojekt ”DALOSS”, som hun aktuelt er blevet tildelt en bevilling på cirka 15 millioner kroner fra ERC’s Starting Grant, der hver år uddeles af Det Europæiske Forskningsråd, så hun kan gå endnu dybere i problematikken i en fem-årig periode.

Hun er til daglig lektor på Institut for Ledelse, Samfund & Kommunikation ved CBS, hvor hun blandt andet forsker i politik og etik inden for data og maskinlæring, og herunder ikke mindst Big Data. 

”Når vi hører om datatab, er det ofte i forbindelse med spektakulære sager, som sagen om ’Slette Mette’ eller aktuelt, hvor Elon Musk har købt Twitter, og vi står over for et potentielt kæmpe datatab. Men, vi ved meget lidt om de hverdagslige udfordringer og muligheder der ligger i datatab, og det bliver mere og mere vigtigt, desto mere data vi producerer, og desto flere krav der stilles til, at vi får data til at forsvinde for eksempel via GDPR,” fortæller Nanna Bonde Thylstrup.

Det overordnede mål med det femårige forskningsprojekt er derfor at blive klogere på, hvad det egentlig vil sige at data forsvinder, og hvilke beslutninger datatab indebærer.

”Tænk på din egen hverdag. Der vil du formentlig slette data hver dag, for eksempel når du sletter en e-mail eller skifter din telefon ud, og der er noget du ikke får med over. Jeg vil forstå det her område i hverdagslige termer. Hvad sker der egentlig, når vi trykker slet. Der er jo på den ene side det her narrativ om, at internettet aldrig glemmer, og på den anden side mister og sletter vi aktivt data hver dag. Og i begge tilfælde indgår der både følelser af sikkerhed men også af risici”.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik