Teknovation Logo
robot

 
  • Prototal Damvig-CEO Susanne ses her sammen med Thomas Tønnesen, Protech, og Oemer Turan, Stratasys, ved lanceringen af SAF-teknologien hos Taastrup-virksomheden.

10. maj 2022, kl. 12:24 

Prototal Damvig introducerer SAF-teknologi

Prototal Damvig A/S, Taastrup, tilbyder nu endnu en avanceret Additive Manufacturing-teknologi, idet virksomheden, sammen med amerikanske Stratasys, nu kan udvide den eksisterende pallette af 3D print-teknologier med Selective Absorption Fusion Technology, SAF-teknologi.


Prototal Damvig føjer nu endnu en avanceret AM-teknologi til den eksisterende pallette; SAF-teknologi, der er udviklet i et tæt samarbejde med Stratasys, og gør det muligt at fremstille selv meget komplekse geometriske emner med snævre tolerancer og høje overfladekrav i Nylon 11.

Det sker lag på lag ved at varmeabsorberende blæk påføres. Efterfølgende smeltes geometrien sammen via infrarød-følsom High Absorption Fluid, HAF. HAF-processen får plastpulverpartikler til at smelte sammen lag for lag. Cyklussen gentages, indtil delene - lag efter lag - er færdigbyggede. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


SAF anbefales eksempelvis til fremstilling af emner med med indre hulrum og hvor tolerancerne er snævre, og da produktionstiden samtidig er sænket, er SAF en attraktiv mulighed for mange virksomheder, fremhæver CEO Susanne Damvig, Prototal Damvig.

Samtidig rummer SAF gode tekniske egenskaber blandt andet fordi emnet produceret med SAF indkapsles i selvbærende pulveriseret materiale, og således eliminerer behovet for yderligere støttende strukturer såvel på som inden i emnerne. Det sænker produktionstiden og dermed er det med til at minimere omkostningerne.

En yderligere fordel ved SAF-teknologi er, at emnerne efterfølgende både kan slibes og males. Det udvider omfanget af efterfølgende overfladebehandlingsmuligheder betragteligt, fremhæver Susanne Damvig:

"Med SAF er det muligt at øge højpræcisions produktionen af komplekse emner med teknisk høje kvalitetskrav og flot finish. Såvel i forhold til accelereret prototypeudvikling som i forhold til serieproduktion udvider SAF grænserne for 3D print som et velegnet alternativ".

Den robuste højtydende polymer består af et 100 procent biobaseret materiale, der er afledt af bæredygtigt produceret ricinusolie.
S
usanne Damvig oplyser at Prototal Damvig på Stratasy-udstyret kan fremstille SAF-teknologi-emner med maksmål 315 gange 208 gange 293 millimeter. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik