Teknovation Logo
robot

 
  • "Vi har gode erfaringer med at bringe viden fra universitetet ud til virksomhederne. Det er tidskrævende og kræver både teknologikendskab, kommunikationskompetencer, forretningsforståelse og implementeringsevner. Men potentialet er stort og nu kan vi forhåbentlig få forløst meget af det gennem det her tværgående samarbejde i AI Denmark," siger dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet, Rasmus Antoft.

21. januar 2021, kl. 10:10 

AI Denmark søsættes

Med støtte fra industriens Fond lanceres nu det nationale initiativ AI Denmark. Hermed skal der gennemføres skræddersyede virksomhedsforløb for MMV'er med kunstig intelligens som omdrejningspunkt.


Med det nationale initiativ AI Denmark er det målet, at en større del af dansk erhvervsliv stiller skarpt på kunstig intelligens, samt overvejer, hvorledes teknologien bedst kan bruges i den enkelte virksomhed.

Projektets partnerkreds, der inkluderer Alexandra Instituttet, DTU, IT-Universitetet, Københavns Universitet, Teknologisk Institut og Aalborg Universitet, sigter mod at gennemfører over hundrede skræddersyede virksomhedsforløb.

Ifølge direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang, så er der et stort poteintiale for de mindre og mellemstore virksomheder (MMV'erne). 

Han henviser blandt andet til en rapport fra McKinsey og Innovationsfonden, der viser, at blot fem procent af de danske MMV'er i dag anvender kunstig intelligens.

I første omgang handler det om at gøre kunstig intelligens konkret for de enkelte virksomheder uanset størrelse, påpeger han.

Det skal være mere tydeligt hvilke gevinster, der kan opnås, samt hvad det kræver at komme i mål. Og så skal virksomheder flyttes fra A til B med det skræddersyede forløb, der tager udgangspunkt i den enkelte virksomheds nuværende situation, kapacitet og forretningsmodel uddyber han.

For at fremhæve gode eksempler fra dansk erhvervsliv kommer AI Denmark også til at kåre årets bedste danske AI-løsning og desuden præmiere den virksomhed, der har opnået de bedste forretningsmæssige resultater gennem AI Denmark-virksomhedsforløbene, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik