Teknovation Logo
robot

 
  • Otte måneder efter Wärtsilä skiftede til at anvende det 3D-printede løfteværktøj, har virksomheden sparet et estimeret beløb på næsten én million kroner og reduceret produktionstiden fra seks uger til et par dage, fremhæves det. Teknovation fik se værktøjet, der var udstillet på årets Formnext-messe i Stuttgart i november.

5. december 2019, kl. 16:58 

Verdens første 3D-printede CE-certificerede løfteværktøj

Finske Wärtsilä har, ifølge producenten af 3D-printere Markforged, anvendt firmaets X7-3D-printteknologi til at fremstille verdens første CE-certificerede løfteværktøj.


Med en løftekapacitet på 240 kilogram er det 3D-kompositplastprintede løfteværktøj blevet konstrueret til at kunne håndtere motorkomponenter fra den finske producent af konstruktioner til det maritime og energimarkedet, Wärtsilä.

Værktøjet er designet, produceret og testet af Wärtsilä ved hjælp af virksomhedens Additive Manufacturing Network, og CE-testprocedurer er blevet udført i samarbejde med det certificeringsbureauet Bureau Veritas, der har givet værktøjet en Type Approval-certificering som den første 3D-printede komponent af sin slags i verden, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


For at servicere motorer, der findes i felten eller inde på fabrikker, er Wärtsilä ofte afhængige af brugerdefinerede løfteværktøjer til at håndtere enormt tunge motorkomponenter såsom stempler.

Traditionelt er disse blevet smedet af massivt stål og derfor dyre og tidskrævende at fremstille og for tunge til nemt at anvende eller transportere.

Ved at kombinere de ekstraordinære mekaniske egenskaber og den lave vægt mulig med Markforged's kulfiberforstærkede materiale sammen med producentens X7-3D-printsystem, der herhjemme forhandles af PLM Group ApS, er det lykkedes at komme i mål med løfteværktøjet, der vejer 75 procent mindre en dets modstykke i stål, konstateres det. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik