Teknovation Logo
robot

 
  • Diamantkompositten er blevet testet og fundet til at have ekstrem høj hårdhed, ekstraordinær varmeledningsevne, lav densitet, særdeles god termisk ekspansion og fantastisk korrosionsbestandighed, konstaterer Sandvik AM-folkene.

7. juni 2019, kl. 07:17 

Første 3D-printede diamantkomposit

Sandvik Additive Manufacturing annoncerer, at det er lykkedes at skabe verdens første 3D-printede diamantkompositter.


Sandvik Additive Manufacturing har lanceret det, de betegner som verdens første 3D-printede diamantkompositter ved brug af en særlig procesrække.

Hermed kan det superhårde materiale nu fremstilles i meget komplekse former, og det er håbet, at opfindelsen kan revolutionere måden industriens anvender det hårdeste naturlige materiale på planeten.

Producenten fremhæver endvidere, at emner kan fremstilles 'Application Ready' med materialet, hvilket vil sige, at der efter en række bestemte procestrin ikke er noget behov for eksempelvis CNC-berbejdningsprocesser.

"Historisk set er 3D-print i diamantmateriale noget, som ingen af os troede var opnåeligt," udtaler Delivery Manager hos Sandvik AM, Anders Ohlsson, og fortsætter:

"Og vi er kun lige er begyndt at forstå de muligheder og applikationer, som gennembrudet kan føre med sig." 

Nærmere bestemt er der på 3D-printsiden tale om processen stereolitografi, SLA, hvor komplekse emner fremstilles lag for lag ved hjælp af ultraviolet lys i væske. En polymervæske med diamantpulver anvendes i processen.

Skridtet efter printprocessen er særligt krævende, og her har virksomheden udviklet en særlig efterbehandlingsteknik, der er i stand til at skræddersy diamantkompositemnets nøjagtige egenskaber, fremhæves det.

Overskydende materiale kan genanvendes for at reducere spild, og diamantpulveret kan også ekstraheres fra massen og genbruges, hvilket gør metoden mere bæredygtig, påpeges det.

Sandvik AM har søgt patent på diamantkompositprocessen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik