Teknovation Logo
robot

 
  • På billedet André Bialoscek Head of Vehicle Physical Integration Hennigsdorf, Bombardier, der holder et 3D-printet ventilationsrør, sammen med Strategic Account Manager hos Stratasys, Dominik Mueller. De står foran den installerede F900 High End FDM 3D-printer.

20. maj 2019, kl. 07:02 

Tyske togreservedele skal FDM 3D-printes

Den tyske afdeling af Bombardier Transportation har valgt at investere i Stratasys F900 3D-printteknologi som led i fremstilingen af visse reservedele, værktøjer og prototyper til tog og letbaner i tysktalende lande, annoncerer Stratasys.


Med et sats op High End FDM 3D-printteknologi ønsker Bombardier Transportation at accelerere og skræddersy fremstilling af en række komponenter til tog installeret i tysktalende lande.

Dette med henbilk på at reducere omkostninger til inventar og reservedele, og samtidigt øge produktionsfleksibiliteten for emner og værktøjer, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Mere konkret skal FDM-teknologien benyttes til eksempelvis indvendige og udvendige togdele såsom luftkanaler, overdækninger og kabelholdere.

Baggrunden for valget af Stratasys var F900 3D-printerens store byggerum kombineret med muligheden for produktion af emner med materialet ULTEM 9085, der byder på et højt styrke-til-vægt-forhold og en fordelagtig flamme-røg-toksicitetsrating, der gør, at det lever op til Rail Standard EN45545-2.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik