Teknovation Logo
robot

 
  • GNK Aerospace' Tom Hope forventer et større ryk i fremtiden i retning af brug af FDM-print i forhold til at producere emner til mere kritiske aerospaceapplikationer til brug direkte på fly, fremhæves det.

20. september 2018, kl. 07:01 

GKN Aerospace effektiviserer med AM

GKN Aerospace har forbedret produktionstider og fjernet designbegrænsninger for flere hjælpeværktøjs-applikationer gennem integrationen af Additiv Manufacturing, AM, med maskiner fra Stratasys ved produktionsenheden Filton i Storbritannien.


Underleverandørgiganten GKN betjener, ifølge virksomheden, over 90 procent af verdens fly- og motorfabrikanter med aerostrukturer, motorsystemer og andre kritiske teknologier.

For at forbedere produktiviteten ved virksomhedens produktion i Fulton, UK, der hører under GNK Aerospace, valgt virksomheden at investere i en Stratasys F900 FDM AM-produktionsmaskine. Dette med henblik på at reducere ledtider for produktionslinjehjælpeværktøjer, og at skabe komplekse emner, der er umulige at lave med traditionelle produktionsmetoder, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ifølge Additive Manufacturing Center manager hos GKN Aerospace, Tim Hope, er missionen lykkedes for bestemte teams på virksomhedens produktionslinjer, og medarbejderne nyder en nyfunden frihed til at designe mere komplekse hjælpeværktøj.

"Traditionelt er den tid, det kræver at fremstille et nyt hjælpeværktøj i metal- eller plast, på flere uger. Nu er det langt nemmere at imødekomme medarbejdernes ønsker til nye værktøj," udtaler han.

GKN Aerospace anvender i dag en standardtermoplast, men er nu også begyndt at eksperimentere med Stratasys' højstyrke og varmebestandige ULTEM 1010 Resin-materiale til hjælpeværktøjsapplikationer.

Ud over designfrihedsfordele har GKN Aerospace også set et fald i materialaffaldet på på 40 procent, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik