Teknovation Logo
robot

 
  • ”Med computeren bliver det muligt for DTU at eksperimentere med de kvantecomputere, som formodentlig kommer om nogle år. Det betyder, at vi får et bredere perspektiv og bedre sammenhæng omkring kvanteteknologien – lige fra det fysiske og materialeteknologiske til, hvordan man programmerer den,” siger DTU’s rektor Anders Bjarklev (t.v.) her sammen med repræsentanter for Atos. Foto: Mikal Schlosser (via DTU).

13. september 2018, kl. 17:41 

Effektiv kvantecomputer-simulator til DTU

DTU får som det første danske universitet stillet en Quantum Learning Machine til rådighed af det franske firma Atos. Ifølge universitetet, er der tale om intet mindre end verdens mest effektive kvantecomputersimulator.


DTU’s forskere og studerende blive snart i stand til at eksperimentere med at programmere fremtidens kvantecomputere gennem simuleringer med dét, der betegnes som verdens mest effektive værktøj til formålet, annoncerer DTU.

Universitet har således indgået en aftale med den internationale it-virksomhed Atos om at etablere et strategisk partnerskab inden for quantum computing og quantum learning. 

DTU er også blandt de første i verden, der modtager computeren. The University of Applied Sciences Upper Austria i Østrig modtog en lignende computer i juli 2018, og kvantecomputer-simulatoren kommer sandsynligvis til DTU i 2019, påpeges det.

Med Atos Quantum Learning Machine er det muligt, ifølge producentenn, at simulerer op til 41 kvantebit, hvilket giver en simulering, der er mere realistisk end nogensinde før.

Det bliver betragtet som et gennembrud inden for forskningsområdet og vil give DTU mulighed for at forberede sig på de muligheder, kvantecomputeren giver inden for eksempelvis udvikling af nye molekylestrukturer. I dag bygger denne forskning på fysiske eksperimenter, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik