Teknovation Logo
robot

 
  • Lektor Henrik Koblitz Rasmussen (billedet t.h.) fra DTU Mekanik er projektleder, og han forventer at forskningen på længere sigt vil få stor praktisk betydning, ikke kun i forbindelse med 3D-print, men også når man skal kunne forudsige forløbet af en plastproduktion generelt. David Bue Pedersen (t.v.) er med på sidelinjen med fokus på processerne. (Foto: Lisbeth Lassen, DTU)

14. maj 2018, kl. 12:34 

Plastens drilagtige molekyler

Et aktuelt forskningsprojekt på DTU skal give en bedre forståelse af, hvordan plastmolekyler opfører sig, mens materialet formgives, når man 3D-printer emner.


Med projektet "3D print of Soft Materials. From Macromolecules to the Computational fluid dynamics" søges en bedre forståelse af, præcis hvordan overfladerne dannes på plastemnerne, når de 3D-printes. Den høstede viden vil også kunne bruges i forbindelse med plastproduktion i andre sammenhænge end 3D-print.

Når man fremstiller genstande af plast, enten med 3D-print, ved sprøjtestøbning eller andre produktionsformer, så er det ofte svært at forudsige præcis hvordan formen på emnet bliver. Plast består af nogle meget lange molekyler, som ændrer form når materialet går til en flydende tilstand når det opvarmes i formgivningsprocessen. Det er her, projektets forskning skal give en bedre forståelse af, hvordan formen, eller nærmere bestemt overfladerne, dannes under produktionen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


3D-printede emner er særligt interessante, fordi de kan designes med en langt større frihed, især i forhold til opbygningen af indre strukturer. Med teknologien kan man fremstille komplekse emner og nye design i unikke eller små serier, som for eksempel prototyper.

3D-print af plast har generelt mange muligheder, og det er også den første produktionsteknologi som er anvendt til fremstilling af emner i rummet.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik