Teknovation Logo
robot

 
  • Antero 800NA til FDM-print byder på en række fordele i forhold til konkurrerende AM-processer, påpeger Stratasys, i form af bedre forlængelse i x- og z-aksen, hvilket resulterer i stærkere emner og konsistente mekaniske egenskaber, og omkostningsfordele ved lavt volumenproduktion og høj dimensionelstabilitet. På billedet et beslag, der bruges til at montere hydrauliske komponenter i en flyvinge. Det erstatter bearbejdede Peek-emner og eliminerer dermed materialeaffaldet fra den subtraktive fremstillingsproces.

12. april 2018, kl. 07:22 

Stratasys tilføjer Peek-baseret termoplast

Amerikansk-israelske Stratasys er på banen med endnu et High Performance-materiale i form af den Peek-baserede termoplast Antero 800NA til virksomhedens High-Performance 3D-print FDM-systemer.


Antero 800NA overgår, ifølge Stratasys, andre højtydende termoplaster med sine overlegne kemiske egenskaber, høj temperaturbestandighed og usædvanlige slidegenskaber. Eksempelvis kan materialet bruges til komponenter, der udsættes for kulbrinter, såsom brændstoffer og smøremidler, såvel som mange syrer. Dertil kommer muligheder for at anvende det i lukkede rum under vacuum og følsomme miljøer, såsom Satellitter.

På brugersiden forventes producenter inden for industrier som aerospace, automobil, avaceret produktion og olie og gas, der ønsker at gå over til Additive Manufacturing-processer, AM, således at være blandt de interesserede brugere. Dette grundet fordele som lettere emner, mulighed for en reducerede varebeholdning og ultimativt forbedret lønsomhed.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


I modsætning til Peek-emner lavet med visse andre pulverbaserede additivprocesser, er Antero 800NA-emner fremstillet med FDM-processen mere slidstærke og dimensionsstabile, selv når printes store emner. Og så er de omkostningseffektive at producere, selv i små mængder, påpeger Stratasys.

Materialet vil blive udbudt med en initiel lagtykkelse på 0,25 millimeter, og yderligere lagtykkelsesmuligheder er planlagt til fremtidig frigivelse. 

Antero 800NA forventes at være tilgængelig til brug på Stratasys Fortus 450mc Production 3D Printer i 2. kvartal, 2018 og for Fortus 900mc Production 3D Printer i 4. kvartal, 2018. Eksisterende Fortus 450mc-brugere med High-Performance-materiale-bundelpakken vil kunne benytte Antero 800NA uden yderligere licensgebyrer.

Fortus 450mc brugere uden højpræstationsmaterialebundt kan købe højpræstationsmaterialebundtet eller en individuel materialelicens. Fortus 450mc systemer vil kræve Nylon 12CF hardware opgradering sammen med en ny tip og renselægge til at betjene Antero 800NA materiale.

Stratasys forhandles i Danmark af Protech Danmark ApS.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik