Teknovation Logo
robot

 
  • AAU-ingeniøruddannelserne er i verdensklasse, og overgåes på verdensplan kun af tre uddannelsessteder i USA, viser MIT-rapporten.

3. april 2018, kl. 13:52 

AAU-ingeniøruddannelser blandt verdens bedste

Det amerikanske topuniversitet MIT udpeger i stor kvalitativ rapport Aalborg Universitets ingeniøruddannelser som et forbillede for ingeniøruddannelser verden over, kun overgået af de tre amerikanske ingeniøruddannelser fra Olin, MIT og Stanford University.


Nummer fire i verden. Så højt er ingeniøruddannelserne ved Aalborg Universitets, AAU, placeret i en global rapport fra MIT, som analyserer verdens bedste ingeniøruddannelser.

På listen overgås AAU kun af tre amerikanske universiteter Olin, MIT og Stanford. Analysen bygger på interviews med 178 førende eksperter inden for ingeniøruddannelse. Eksperterne fremhæver desuden AAU som en tidlig pioner inden for den problembaserede undervisning, som i dag vinder indpas på uddannelser verden over.

Problembaseret undervisning med afsæt i det virkelige liv, et højt niveau af både personlige og faglige færdigheder hos AAU-dimittenderne og undervisning i fokus, der lever op til arbejdsmarkedets udfordringer. Så overbevisende er MIT’s argumenter for AAU’s globale topplacering.

Netop den styrke genkender både danske og internationale virksomheder, blandt andet Samsung, der har placeret en udviklingsafdeling klos op ad AAU:

"Det er altafgørende at have de allerbedste medarbejdere, og vi har stor gavn af at bo dør om dør med stedet, hvor nogle af de skarpeste ingeniører klækkes," siger HR-chef i Samsung Rikke Holmgaard, der mener, at AAU’s placering på listen er velfortjent.

Også blandt AAU’s ledelse vækker rapporten naturligvis begejstring. Rektor Per Michael Johansen er sikker på, at kombinationen af forskning i verdensklasse og dygtige undervisere er årsagen til den flotte placering.

"Denne anerkendelse er en kæmpe cadeau til vores medarbejdere. Jeg kan love, at vi strategisk arbejder intenst på at videreudvikle vores uddannelser, så de også om ti år er blandt de bedste i verden," siger han.

Læs hele rapporten fra MIT - The Global State of the Art in Engineering Education (Graham, Ruth 2018) - ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik